Peralta: "Aveam reţineri înainte să vin în România, dar m-am simţit excelent la Cluj!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul lui CFR Cluj, Sixto Peralta, a declarat că îşi doreşte ca la meciul cu FC Vaslui, din etapa a XXVIII-a a Ligii I, să se bucure împreună cu suporterii de o victorie.

"Este o perioadă grea pentru noi, la fotbal în asta constă frumuseţea, nu este la fel de exact ca şi matematica, fotbalul este mult mai complex. În primul rând, noi, cei care suntem de 3-4 ani la echipă suntem principalii vinovaţi, dar noi suntem în acelaşi timp cei care trebuie să susţinem echipa în asemenea momente. La meciul cu Vaslui îmi doresc să ne bucurăm de o victorie împreună cu suporterii. Este ceva frumos că juniorii au şansa să evolueze la echipa mare, însă mai greu decât să ajungi să joci la echipa mare este să te şi menţii acolo. Cred că jucătorii tineri trebuie să muncească foarte mult. Un jucător tânăr are nevoie de mult timp, muncă şi puţin noroc pentru a ajunge un jucător mare. Programul este şi el la fel de important, atât viaţa sportivă cât şi cea extrasportivă joacă un rol esenţial, trebuie să vii la antrenamente să munceşti, sa te hrăneşti corect...", a spus Peralta.

Mijlocaşul argentinian a afirmat că a venit cu reţinere în România, dar s-a simţit excelent la Cluj.

"Mă simt foarte bine aici în România. Sincer să spun, înainte să vin în România nu ştiam prea multe despre această ţară şi recunosc că am venit cu o oarecare reţinere. Nu ştiam la ce să mă aştept, dar perioada care a urmat a fost incredibil de frumoasă, atât pentru mine cât şi pentru familia mea. Soţia mea a şi născut aici şi sincer nu mă aşteptam ca viaţa în Cluj să fie aşa de frumoasă. Nici nu am simţit că au trecut aşa de repede anii pe lângă mine, a fost o perioadă excelentă pe care am petrecut-o alături de familie şi colegi. Am câştigat în aceşti ani multe cupe şi nu prea am avut timp să mă gândesc la alte aspecte. Acum trecem cu toţii printr-o perioadă mai grea, dar sper ca sezonul viitor să fim din nou în partea de sus a clasamentului", a precizat Peralta.

Sixto Peralta a menţionat că vorbeşte săptămânal cu Juan Culio, transferat de la CFR Cluj la Galatasaray Istanbul:

"Nu pot să spun că vorbim în fiecare zi, dar cel puţin o dată pe săptămână ne auzim la telefon. Am petrecut alături de el trei ani la echipă şi avem o relaţie bună. Turcia este o experienţă nouă şi e fericit că evoluează la un club precum Galatasaray şi doreşte să facă performanţă acolo. Culio a venit în vizită la mine cu ocazia zilei de naştere a fiului meu Felipe, sper să am şi eu timp să mă duc să îl vizitez în Istanbul".

Întrebat cum şi-a petrecut ziua de naştere, Peralta a răspuns:

"De ziua mea am fost în parc cu copiii, am mâncat tort şi pe urmă am plecat la antrenament deoarece trebuia să pregătim meciul cu FC Braşov. Ziua mi-am petrecut-o mai mult alături de colegi în cele cinci ore de drum până la Braşov".

CFR Cluj va întâlni formaţia FC Vaslui, sâmbătă, de la ora 14.00, într-un meci din etapa a XXVIII-a a Ligii I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite