Pepe Moreno, plătit cu 750 de euro pe minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Readus în această iarnă în Ghencea cu surle şi trâmbiţe de Mihai Stoichiţă şi de Basarab Panduru, atacantul s-a dovedit a fi doar o mare „ţeapă“, în condiţiile în care n-a jucat decât 53 de minute în şase meciuri. Fostul internaţional columbian va părăsi definitiv Bucureştiul la finalul acestei săptămâni pentru a se opera de menisc în ţara natală.

„Pepe Moreno a plecat deja, la revedere! Mai dau încă 10-11 jucători afară şi construim de la început, cărămidă, beton", spunea deunăzi patronul Gigi Becali.

Într-adevăr, Mihai Stoichiţă nu se va mai putea baza în aceste ultime patru etape pe serviciile atacantului columbian în vârstă de 29 de ani, al cărui contract expira oricum la finalul sezonului. Pepe Moreno va părăsi la sfârşitul acestei săptămâni Bucureştiul pentru a merge în Columbia, unde se va opera de menisc. Readus de Steaua ca o mare vedetă înaintea începerii returului, fostul internaţional columbian s-a dovedit repede a fi doar o mare „ţeapă".

Atacantul n-a jucat decât şase meciuri la prima echipă a roş-albaştrilor, bifând în total doar 53 de minute. Ceea ce înseamnă 750 de euro pentru fiecare minut jucat, în condiţiile în care Pepe Moreno a fost remunerat cu un salariu de 10.000 de euro pentru fiecare dintre cele patru luni petrecute în Ghencea.

Tininho, remunerat cu 6.000 de euro pe minut!

Această situaţie nu reprezintă însă un caz singular pentru Steaua în acest sezon, când roş-albaştrii au transferat mai multe „rebuturi" decât jucători cu adevărat utili.

Împrumutat pentru trei luni de la APOP Kinyras Peyias (Cipru) în schimbul a 100.000 de euro, Gora Tall n-a apucat nici măcar să debuteze în tricoul Stelei, deşi este şi el plătit cu 10.000 de euro pe lună.

La fel, Tininho, un fotbalist care a fost adus în Ghencea după ce Marius „Mache" Ianuli a rămas profund impresionat de calităţile sale în urma vizionării unui DVD. Portughezul, care a fost în trecut şi „parking boy" la discoteca lui Figo din Lisabona, a încasat nu mai puţin de 6.000 de euro pentru fiecare dintre cele cinci minute în care a jucat pentru Steaua. De asemenea, un alt jucător adus de Ianuli, bulgarul Krum Bibişkov, a încasat câte 14.000 de euro pentru fiecare meci bifat în tricoul roş-albastru.

Ultima zi pentru Panduru

Situaţia tot mai agitată din Ghencea face în fiecare zi victime noi. „Când a avut şansa de a antrena, Panduru a refuzat. Acum şi-a pierdut-o. El va rămâne doar dacă îl va dori viitorul tehnician", a ameninţat Gigi Becali zilele trecute. Aceste declaraţii l-au inflamat rău pe managerul sportiv al Stelei, care s-a hotărât să părăsească echipa după doar opt luni de la instalarea sa.

Chiar dacă nu l-a anunţat încă pe patron, „Pandi" îşi va prezenta demisia după meciul de astăzi cu Astra, fiind sătul de lipsa de profesionalism din Ghencea. La finalul partidei, el le va comunica şi jucătorilor hotărârea luată.

N-a fost să-l vadă pe Tall

Unul dintre motivele pentru care Panduru a devenit indezerabil la Steaua este transferul lui Tall, pe care s-a dus personal să-l urmărească în Cipru. Totuşi, „Adevărul" a aflat un amănunt interesant al acelei călătorii. Fostul mijlocaş nu a fost de unul singur în deplasare, ci însoţit de Ţiţi Dumitriu. Mai mult, „Pandi" nu a mai ajuns la meci pentru a-l vedea pe fundaş.

Cel care l-a observat şi a întocmit referatul despre jucător a fost actualul antrenor al Politehnicii Iaşi, acelaşi care, trimis fiind de Stoichiţă, a notat greşit tactica adversarei din Liga Europa, Şerif Tiraspol. Panduru a fost însă cel care i-a prezentat lui Becali concluziile lui Ţiţi, convingându-l pe latifundiar să achite 100.000 de euro pentru împrumutul stoperului.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite