Pentru glorie şi un drum mai uşor spre Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoarea de astăzi a finalei Cupei României va scăpa de două tururi preliminare în Liga Europa.

Suporterii celor două echipe din Bucureşti pun mare preţ pe confruntarea de astăzi. Dacă la campionate stau prost, giuleştenii se laudă cu 13 Cupe ale României, cu una mai mult decât rivala Dinamo. Aşadar, „câinii" îi pot egala astăzi pe rapidişti la aceste trofee sau pot rămâne în urmă cu două Cupe. 

Pe lângă rivalităţi şi orgolii, există o miză şi mai importantă a confruntării de astăzi. Învinsa meciului intră în Liga Europa încă din turul II preliminar (primul meci e programat pe 19 iulie) şi mai are de trecut şi de turul III preliminar pentru a ajunge în play-offul Ligii Europa (manşa tur e pe 23 august), ultima „dublă" înaintea grupelor. În schimb, câştigătoarea Cupei va merge direct în play-off.

Chiar dacă adversarii din tururile preliminare ale Ligii Europa sunt accesibili, învinsa va avea parte de patru meciuri în plus care pot da peste cap programul de pregătire al noului sezon.

Oricum, ambele echipe pot avea parte în play-off de adversari puternici, precum Inter Milano, Liverpool, Marseille sau Stuttgart pentru că niciuna dintre cele două echipe nu are statutul de cap de serie în această fază.

135.000 de euro în plus pentru învingătoare

Există şi o miză financiară a acestei finale, dar diferenţa nu este uriaşă. Astfel, câştigătoarea Cupei României va încasa un cec de 265.000 de euro, în timp ce învinsa va primi 130.000 de euro. Premiile totale oferite de Timişoreana în această ediţie a Cupei sunt de aproximativ 1 milion de euro.

Arbitrii partidei vor fi din Italia, însă numele lor este ţinut secret de oficialii CCA.

Dinamo, favorită la pariuri

Agenţia Bet Cafe Arena le propune pariorilor următoarele mize pentru finala Cupei României. Pentru primele 90 de minute, victoria Rapidului are o cotă de 2,70, o remiză înseamnă 3,15, iar un triumf al lui Dinamo e stabilit la 2,50.

Rapidul are o cotă de 1,85 dacă adjudecarea trofeului se va decide după prelungiri şi eventuale lovituri de departajare, iar Dinamo, 1,80.

45 de mii de spectatori sunt aşteptaţi la meciul de azi.



Telex

- Duarte n-a fost iertat de comisii. Rapid a cerut Comisiei de Disciplină a LPF, cea care a judecat ieri eliminarea lui Rui Duarte din meciul cu Oţelul, ca respectivul cartonaş să fie şters având în vedere că arbitrul a greşit când i l-a acordat. Ideea era ca fundaşul dreapta să poată evolua în finala Cupei de diseară, dar membrii comisiei au refuzat.

- Rapid, fără victorie pe „Arena Naţională". Acest meci este al cincilea pentru giuleşteni pe acest stadion. Trupa lui Răzvan Lucescu n-a câştigat niciunul din cele patru partide jucate până acum. A pierdut trei în Liga Europa, cu PSV, Hapoel şi Legia, şi a remizat cu Steaua, în campionat.

- Borcea râde de fanii giuleşteni. Deşi Dinamo abia strânge 1.000 de fani pe stadionul din Ştefan cel Mare, finanţatorului „câinilor" e acid: „Nu se compară suporterii noştri cu cei ai Rapidului. Ce naiba? Ei sunt 15.000 toţi. La noi se aşteaptă să fie minimum 30.000 de suporteri la meci".

- Acum 10 ani a bătut Rapid. Ultima finală a Cupei dintre Rapid şi Dinamo a avut loc în 2002. Giuleştenii s-au impus cu 2-1, golurile fiind marcate de Ilyeş (74), Pancu (83) şi Dănciulescu (90 plus 3). De altfel, Pancu şi Dănciulescu sunt ultimii supravieţuitori ai echipelor antrenate la acea vreme de Mircea Rednic şi Cornel Dinu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite