„Pentru că e tare-n gură, îl dau afară pe Contra!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţenii au crezut până-n ultima secundă în şansa lor
Bistriţenii au crezut până-n ultima secundă în şansa lor

După egalul de la Bistriţa (3-3), Marian Iancu, finanţatorul timişorenilor, şi-a desfiinţat jucătorii şi l-a demis pe Cosmin Contra. Antrenorul a reacţionat la acuzele venite din partea conducerii. Timişorenii au condus cu 2-0 şi cu 3-1, dar au terminat cu un om în minus şi cu doar un punct, care menţine Oţelul în fotoliul liderului.

Sărbătoarea timişorenilor, care ieri au împlinit 89 de ani de la înfiinţarea clubului, a fost umbrită de remiza obţinută de elevii lui Contra în faţa Gloriei din Bistriţa. Mai mult, „violeţii" au ratat şi şansa de a se instala pe primul loc al Ligii I.

Semieşecul l-a iritat la culme pe Marian Iancu, finanţatorul celor de la Poli. Iancu i-a pus la zid pe toţi membrii echipei, de la conducători până la fotbalişti. „Arbitrajul a fost perfect. Nu ştiu de ce ai mei sunt supăraţi pe arbitri. Pe mine nu asta m-a supărat, ci indolenţa unora dintre jucătorii noştri. Mă deranjează atitudinea pe care au avut-o unii la acest meci cu Gloria", a spus acesta.

Iancu a „explodat": „Alexa n-a fost în stare să-l ţină pe Băjenaru, normal că e nervos dacă nu e în stare să marcheze un fotbalist de la o echipă aflată pe poziţie retrogradabilă. Cosmin ce face? Inventează fotbalul? A jucat cu Pătraş mijlocaş dreapta, când el a fost creat ca jucător de bandă stângă. Domnul Contra să se apuce de şcoala de antrenori, are nevoie să înveţe, iar Burcă să-şi caute echipă din iarnă, pentru că nu a adus niciun plus de când a venit. E indolenţă mare".

După meci, Contra a comentat acuzele lui Iancu. „Dacă nu este mulţumit şi comentează, de luni să antreneze Iancu echipa", a spus nervos „Guriţă". Replica patronatului n-a întârziat:

„Pentru că este tare-n gură, Contra nu mai este antrenorul Timişoarei. Vreau să-l readuc pe Duşan Uhrin jr la echipă".

"Dacă nu este mulţumit şi comentează, de luni să antreneze Iancu echipa. "
Cosmin Contra
antrenor FC Timişoara

Telex

Timişorenii au „explodat" la final.
La sfârşitul meciului, antrenorul Cosmin Contra a pătruns pe teren şi le-a reproşat arbitrilor faptul că au acordat mult prea uşor cartonaşe pentru elevii săi, Burcă fiind eliminat. Şi căpitanul Dan Alexa a protestat la adresa „fluieraşilor", fiind cu greu oprit de către colegi.

Tricou aniversar. Cu ocazia împlinirii a 89 de ani de la înfiinţarea clubului, bănăţenii au evoluat aseară în tricouri alb-negre, ediţie limitată, acestea fiind primele culori ale Timişoarei. Ca simbol, pe piept era imprimată cifra 89.

„Violeţii" şi-au recâştigat palmaresul. Site-ul oficial al clubului de pe Bega a prezentat ieri documente prin care se arată că timişorenii au recuperat palmaresul echipei după ce s-au judecat cu italianul Zambon. „Curtea de Apel a respins apelul lui Zambon. Decizia e definitivă şi o să schimbăm şi numele clubului", a spus Iancu.

Kovacs, bătut de gazde? Managerul sportiv al timişorenilor, Daniel Stanciu, a spus că  bistriţenii şi-au revenit în repriza a doua, după ce în timpul pauzei l-au ameninţat pe arbitru cu bătaia. „La pauză, cei de la Gloria au vrut să spargă uşa de la cabina arbitrilor, să-l bată pe Istvan Kovacs."

3-3

Bistriţa: Albuţ - Achim, Szukala, V. Năstase (Tudose 73), Velcovici - Predescu (Keita 64), Mărginean (Coroian 56), A. Mureşan, Băjenaru, C. Petre - B. Moraes. Antrenor: Nicolae Manea.

FC Timişoara: BPantilimon - Luchin, Burcă, Cisovski, Sepsi - Helder (Pătraş 73), Nikolici (Axente 46), Alexa, Tameş, Zicu - Goga (Bourceanu 61). Antrenor: Cosmin Contra.

Goluri: Velcovici 53, Keita 72, 90 /

Luchin 18, Zicu 50, Axente 67

Eliminat: Burcă 85

Stadion „Gloria" (Bistriţa): 1.000

Arbitru: Istvan Kovacs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite