„Pelicanul“ a blocat Steaua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul ardelenilor, Alexandru Pelici, e mulţumit cu remiza echipei sale, dar spune că ardelenii puteau chiar să învingă formaţia lui Levy. Alexandru Pelici, antrenorul ardelenilor, admite că situaţia echipei sale nu este tocmai strălucită, dar atenţionează că Voinţa nu va avea o prezenţă meteorică în primul nostru eşalon.

La mai puţin de 24 de ore după acest 1-1, Pelici a acceptat să vorbească pentru „Adevărul" despre prestaţia elevilor săi. „Parcă trăiesc pe repede înainte. La începutul lunii am izbutit promovarea, apoi am avut foarte puţin timp pentru a ne pune la punct cu pregătirea, iar acum deja vorbesc la trecut despre primul nostru contact cu Liga I", ne-a spus Pelici.„Este un punct imens, dar nu ne-am ridicat la cer cu acest egal. Pentru jucătorii mei, majoritatea abia acum a dat nas în nas cu Liga I, rezultatul este fantastic", a mai afirmat cel poreclit „Pelicanul".

Chestionat în legătură cu momentul în care a simţit că roş-albaştrii sunt vulnerabili, el a explicat: „Am tratat Steaua cu respect, dar nu cu teamă. Nu uitaţi că imediat după golul lui Tatu, am avut trei ocazii de a marca. După un început cu teamă, băieţii au simţit că se poate juca contra Stelei şi că putem scoate un rezultat favorabil. Pe acest aspect am insistat şi la pauză, şi mă bucur că n-am făcut-o de pomană. Până la urmă, nu se aştepta nimeni să scoatem un egal. Puteam chiar să câştigăm".

„NU SUNTEM VICTIME"

Fotbaliştii sibieni vor fi răsplătiţi şi cu o primă după ce au ţinut Steaua în şah, dar recompensa va fi de câteva sute de euro. „Pentru noi, fiecare meci reprezintă o mare bucurie. Parcă nici acum nu realizăm că suntem în Liga I, dar asta nu înseamnă că suntem victime sigure", a spus Pelici. Tehnicianul de 37 de ani e un tip iubit şi apreciat de jucători, care la petreceri obişnuieşte să-şi destindă jucătorii cântându-le melodii populare. Când e vorba de muncă, „Pelicanul" schimbă foaia. „Vrem să ne menţinem în prima divizie  şi să îndeplinim acest obiectiv", a încheiat el.

"Rapid, FC Vaslui, Oţelul, CFR şi chiar Dinamo se vor bate la titlu. Steaua? Nu comentez.''
Alexandru Pelici antrenor Voinţa Sibiu

Au venituri de şase ori mai mici decât steliştii

- Acum o lună, Voinţa era să se desfiinţeze. Voinţa Sibiu a terminat sezonul trecut din Liga a II-a pe locul patru în seria ei, iar antrenorul Pelici semnase deja cu o altă echipă, pentru că ştia că echipa se va desfiinţa! Cum Timişoara, Bistriţa şi Oradea n-au primit licenţă pentru Liga I, Sibiu a jucat un baraj de promovare cu Săgeata Năvodari, chemându-şi jucătorii de pe plajă, pe care l-a câştigat (0-0, 2-0).
- Au făcut chetă să cumpere Ben-Gay. În Liga a II-a s-a întâmplat ca jucătorii să nu beneficieze nici de cele mai elementare condiţii pentru refacerea fizică, după unele partide. Celebrele „chete" pentru cumpărarea de „Ben-Gay" stârnesc şi acum râsete printre jucătorii Voinţei.
- Ca să facă economie, au mers cu autocarul în Antalya. Vara trecută au mers în cantonament în Antalya cu autocarul, ca să nu se cheltuie prea mulţi bani. Jucătorii nu s-au supărat, ba chiar au mărturisit că aşa cu văzut şi ei cum arată Turcia.
- Au salarii de şase ori mai mici decât cei de la Steaua. Contractele de la Voinţa sunt de la 650 şi până la circa 1.600 de euro pe lună. Multe dintre salarii au fost mărite în această vară, întrucât în Liga a II-a nimeni n-a avut mai mult de 7.800 de euro pe an. Lotul Sibiului câştigă 40.000 de euro pe lună, de şase ori sub veniturile roş-albaştrilor.
- Au maşini la mâna a doua. Jucătorii n-au maşini de lux. Radu Neguţ de exemplu conduce un BMW 320, an de fabricaţie 2002, la fel şi antrenorul Alex Pelici, iar portarul Zăvoi are un VW Passat din anul 2000.
- „Eroul" Neguţ câştigă 18.000 de euro pe an. Marcatorul golului, Radu Neguţ (foto), câştigă 18.000 de euro pe an, şi a mai evoluat şi la Al-Ettifaq, în Arabia Saudită. E poreclit „Ursul", din cauza fizicului său. Cel mai prost plătit dintre titularii Stelei, Liviu Băjenaru, încasează totuşi 6.000 de euro pe lună!
- Primă de 100 de dolari de la fani. După meci, Neguţ a primit 100 de dolari de la un sibian stabilit în Statele Unite. „E primul meu bonus din Liga I", a declarat fotbalistul care a adunat abia 8 meciuri în primul eşalon.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite