„Paznici“ pentru Zicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali se teme de mijlocaşul român de la ŢSKA Sofia. Tocmai de aceea, le-a transmis lui Nicoliţă şi lui Bourceanu să-i dea nişte „topoare“ machidonului. Roş-albaştrii nu concep să nu se califice pentru a opta oară consecutiv în grupele unei competiţii europene. De aceea, Gigi Becali s-a implicat în pregătirea partidei cu bulgarii.

Cum Junior Moraes nu va putea fi folosit diseară, principalul pericol din tabăra celor de la ŢSKA Sofia îl reprezintă Ianis Zicu, golgheterul din sezonul trecut al Ligii I, cu 18 reuşite. „El e cel mai bun de la ŢSKA. În meciurile pe care le-am văzut, a făcut diferenţa. Atunci când i se permite şi când i se dau spaţii este foarte periculos", a avertizat directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, omul care a spionat adversara de azi al roş-albaştrilor.

Fostul mijlocaş al Timişoarei este în formă maximă la ora actuală. El a marcat în fiecare meci pe care l-a disputat la formaţia bulgară, reuşind să aducă victoria sofioţilor în ultima etapă, contra lui Cernomoreţ (1-0). „Sper să continui să marchez în fiecare meci, asta îmi propun şi contra Stelei. Trec printr-o perioadă excelentă", a declarat Zicu.

„Gattuso" se teme de Ianis

Gigi Becali n-are milă nici de machidonii lui când e vorba de bani şi de o calificare europeană. De aceea, şi-a pus cei mai agresivi jucători, Alexandru Bourceanu şi Bănel Nicoliţă, să se ocupe de Ianis, astfel încât acesta să fugă de pe teren! „Bourceanu trebuie să-i dea două «topoare» lui Zicu, iar apoi să vină şi Bănel cu trei «topoare». Aşa, antrenorul lor o să-l scoată, că nici n-o să mai poată să joace. Sau dacă va putea continua, o să-i fie frică să mai atingă mingea", a declarat finanţatorul roş-albaştrilor. Cunoscut pentru duritatea şi determinarea arătată pe teren, fostul coleg al lui Zicu de la Timişoara, Bourceanu, este ceva mai reticent decât patronul Stelei. „Ianis e un fotbalist de care ne temem. Îţi lasă impresia că nu e în joc şi loveşte când nu te aştepţi", l-a descris „Gattuso" pe românul de la ŢSKA.

''Eu am pretenţii să jucăm finala Ligii Europa, nu să ne încurcăm cu ŢSKA Sofia. Zicu în meciurile mari nu atinge mingea. Şi la naţională a fost la fel.''
Gigi Becali patron Steaua

3 goluri în trei partide oficiale a reuşit Ianis Zicu până acum la ŢSKA Sofia.

Despre ŢSKA Sofia

- Fundaşul central Popov s-a accidentat la finalul săptămânii trecute şi nu a făcut deplasarea la Cluj-Napoca.
- Căpitanul Todor Yancev (35 de ani, mijlocaş central) este singurul „supravieţuitor" al sofioţilor din „dubla" cu Steaua din 2004, încheiată cu calificarea roş-albaştrilor în grupele Cupei UEFA (2-1 şi 2-2).
- Are punctaj maxim (şase puncte, locul trei) după două etape scurse din campionatul Bulgariei.

Profit de 90.000 €

Venirea Stelei la Cluj a stârnit un interes enorm în rândul localnicilor, astfel că meciul din această seară se va disputa cu casa închisă, toate cele 20.000 de locuri ale arenei „Dr. Constantin Rădulescu" urmând a fi ocupate de către microbiştii din Ardeal. Chiar şi în condiţiile în care oficialii celor de la CFR Cluj le-au solicitat steliştilor o chirie de 15.000 de euro pentru acest meci, sumă la care se adaugă alţi circa 5.000 de euro pentru plata diverselor utilităţi (energia electrică, ambulanţe, jandarmeria, stewarzii şi firma de catering), steliştii vor rămâne în conturi cu alţi 90.000 de euro din vânzarea biletelor. O reţetă financiară care nu l-a lăsat indiferent nici pe Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR.

Adio, Ghencea!

„Sunt un pic gelos pe Steaua. Ştiam că sunt iubiţi la Cluj, acesta e şi unul dintre motivele pentru care am acceptat să joace pe stadionul nostru. Sperăm să mai câştigăm nişte trofee, pentru ca fanii să aibă acelaşi interes şi pentru meciurile noastre", a spus Mureşan. În ciuda declaraţiilor optimiste ale lui Gigi Becali, roş-albaştrii n-au reuşit să ajungă, ieri, la un acord cu generalii din MApN pentru o reîntoarcere în Ghencea. Motivul? Becali acceptă să revină doar dacă i se concesionează arena pe 49 de ani, în timp ce oficialii Clubului Sportiv al Armatei doresc să facă un nou contract de închiriere, însă numai după ce latifundiarul le va achita datoria de 450.000 de euro. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite