Paul Papp: „Vreau să joc lângă Chivu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introdus în circuitul naţionalei în turneul din Cipru, Paul Papp are o poveste captivantă: e de o inteligenţă impresionantă, provine dintr-o familie cu opt fraţi, iar tatăl său a plecat la muncă în Spania. Apărătorul de 21 de ani se numără printre fotbaliştii cu care România speră să atace calificarea la Cupa Mondială din 2014.

Paul Papp a fost printre puţinele câştiguri pentru prima reprezentativă după turneul din Cipru. Fotbalistul celor de la Vaslui a fost integralist în prima partidă disputată de tricolori, 2-2 cu Ucraina, iar evoluţia sa a fost apreciată de majoritatea oamenilor de fotbal de la noi. De altfel, Papp a avut prestaţii excelente şi cât timp a jucat la tineretul lui Emil Săndoi.

„E un fotbalist de mare perspectivă, un băiat cu calităţi fizice deosebite, cu detentă bună. De asemenea, pasează bine, apare la finalizare şi stă foarte bine în teren. Este un jucator pe care fotbalul românesc se va baza", ne-a spus Săndoi despre fostul său elev. Chemat, în premieră, la seniori, Papp vrea să progreseze pas cu pas. „Nu trebuie să mi-o iau în cap. Trebuie să muncesc mai mult la echipa de club şi să încerc să prind mereu naţională. Am fost primit bine la lot, dar încă nu am cunoscut toată lumea. Pe Chivu încă nu l-am întâlnit, dar mi-ar plăcea să joc cu el", ne-a povestit Papp. „Sunt realist. Ştiu că în Cipru a fost doar un turneu de pregătire. Totuşi, mi s-a dat o şansă şi trebuie să profit de ea. Voi face totul pentru ca Răzvan Lucescu să fie convins că pot fi o soluţie permanentă, nu doar la meciurile amicale", a adăugat stoperul vasluian.

Cumpărat cu 50.000 de euro

Leo Grozavu a fost cel care l-a lansat pe Paul Papp. Mai întâi, l-a promovat la Botoşani, în Liga a II-a, pentru ca mai târziu să-l aducă la FC Vaslui, pentru 50.000 de euro, în momentul în care a fost secundul lui Viorel Moldovan. Grozavu povesteşte că Papp l-a impresionat de la primul antrenament: „Este un jucător inteligent. După două zile petrecute la un trial cu vreo 30 de oameni, îi cunoştea pe toţi după prenume. Pe teren se implică de fiecare dată cu sfaturi pozitive pentru colegi. Niciodată nu-şi ceartă coechipierii". Paul Papp are şi o poveste care impresionează. Născut la Dej, fundaşul provine dintr-o familie cu opt fraţi, el fiind cel mai mare, iar tatăl lui a ales să plece în Spania să muncească pentru a-şi întreţine numeroasa familie. Patru băieţi şi patru fete fac parte din familia lui Paul Papp.

"Papp n-o lasă mai moale nici la antrenamente! La tineret, îi auzeam pe băieţi cum comentau: «Ce-i cu ăsta, nene, că e tare rău, parcă joacă în finala Ligii Campionilor!»"
Emil Săndoi selecţioner tineret

Inedit despre Papp

- Idolul lui e Daniel Pancu, alături de care a jucat în tur. Când era mic, Papp colecţiona tricouri cu actualul jucător al Rapidului.
- Crede că stilul său de joc seamănă cu cel al lui John Terry, iar într-o bună zi speră să ajungă la Chelsea.
- E băiat de casă, găteşte, face piaţa şi nu se fereşte de muncă. 
- E de profesie instalator, dar după ce îşi va încheia cariera de fotbalist va face şcoala de antrenori, pentru că vrea să devină tehnician.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite