Patru ţinte pentru Zotta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Sânmărtean
Lucian Sânmărtean

Milanov, Milisavljevici, Pavlovici şi Sânmărtean sunt cei patru jucători de la Vaslui despre care Adrian Porumboiu a spus că au fost contactaţi de rapidistul Constantin Zotta înaintea partidei de azi.

În loc să se încheie ca o sărbătoare, mai ales că acest Vaslui - Rapid se joacă în pragul Crăciunului, fotbalul din Liga I îşi ia la revedere de la fani printr-un scandal de proporţii. Adrian Porumboiu, patronul moldovenilor, a scos cuiul de la grenada pe care a aruncat-o în direct la televizor: „Constantin Zotta mi-a contactat patru jucători înainte de meciul direct, cărora le-a promis diferite lucruri. Jucătorii au recunoscut. E un pungaş împotriva căruia voi face plângere", au sunat acuzaţiile de corupţie ale acestuia.

Deşi Porumboiu a afirmat că va ţine secret numele jucătorilor în cauză, până după meciul de diseară, „Adevărul" a aflat cine sunt aceştia. Fundaşul Zhivko Milanov şi mijlocaşii Nemanja Milisavljevici, Milos Pavlovici şi Lucian Sânmărtean au fost sunaţi de Zotta, iar singura declaraţie a patronului în acest sens confirmă ipoteza. „Tot ce pot să vă spun este că sunt patru titulari. Altfel, nu se mai încurca", a afirmat acesta.

Le-a cerut să semneze oficial că au fost sunaţi

Adrian Porumboiu a declarat că a aflat întâmplător, la o şedinţă cu jucătorii şi staful tehnic, despre aceste telefoane ale lui Zotta, dar persoane care au asistat la discuţie ne-au dezvăluit altceva. Practic, patronul ştia dinainte despre faptul că preşedintele Rapidului a vorbit cu câţiva jucători ai Vasluiului şi a organizat acea întâlnire tocmai pentru a afla despre cine este vorba.

„Ştiu că Zotta a vorbit cu câţiva dintre voi. Vreau să ştiu care sunteţi!", a fost cererea lui Porumboiu la care Milanov, Milisavljevici, Pavlovici şi Sânmărtean au ridicat mâna. Această recunoaştere verbală a discuţiilor nu i-a fost însă suficientă patronului, care ieri a mers în cantonamentul echipei şi i-a pus pe cei patru să semneze hârtii oficiale prin care recunosc că au fost sunaţi de Zotta înainte de joc. Toţi patru au acceptat să semneze, iar Porumboiu se poate folosi de documente pentru atacul legal pe care îl va face împotriva fostului său angajat.

LPF: „Mergi la DNA!"

Adrian Porumboiu a vrut ieri să se ţină de cuvânt şi a înaintat plângeri la Liga Profesionistă de Fotbal împotriva lui Constantin Zotta, însoţite de desfăşurătoarele telefonice ale jucătorilor şi de hârtiile semnate de cei patru la cerinţa patronului, dar conducerea LPF n-a vrut să le ia în seamă.

Surse din cadrul Ligii ne-au dezvăluit că patronul moldovenilor a fost sfătuit să meargă la DNA, pentru că LPF-ul nu are autoritatea să verifice convorbiri telefonice sau alte lucruri de acest gen, iar pe plan sportiv nu poate judeca acest caz.Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu este nou pentru vasluieni. În mai 2009, FC Vaslui a pierdut şocant la Buzău, cu 4-1, în faţa Gloriei, o echipă care a retrogradat în acel sezon, iar Adrian Porumboiu şi antrenorul Viorel Moldovan şi-au suspectat de blat jucătorii sârbi din lot.

Milisavljevici şi Pavlovici, „recidivişti"

Culmea, două dintre numele rostite atunci de patron, Milisavljevici şi Pavlovici, se regăsesc şi acum, în discuţiile cu Zotta. „După meciul nostru de la Buzău s-au câştigat mulţi bani prin Singapore pe înfrângerea noastră cu 4-1. Fotbaliştii străini sunt teleghidaţi de impresari sârbi care conduc o mafie a pariurilor! Farkaş, Kuciak, Milisavljevici, Ljubinkovici, Genchev şi Pavlovici au acelaşi impresar pe care îl ascultă orbeşte", a declarat atunci Porumboiu.

"Am vorbit cu domnul Porumboiu şi am convenit să nu discutăm înainte de meci. Nu vreau să lezez niciuna dintre părţi."
Lucian Sânmărtean
mijlocaş FC Vaslui

Lucian Sânmărtean

Vârstă: 31 de ani
Naţionalitate: român
La Vaslui din: 2010
Venit de la: Gloria Bistriţa
Suma de transfer: 100.000 de euro
Salariu pe sezon: 300.000 de euro
Meciuri / goluri la Vaslui: 61 (3)
Contract cu Vaslui: până în iunie 2015

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite