Patru jandarmi români îi vor monitoriza pe fanii dinamovişti la Split!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române vor monitoriza activitatea suporterilor echipei Dinamo la meciul din Croaţia cu Hajduk Split, urmând să ofere sprijin operaţional autorităţilor croate conform Manualului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

"Astăzi, o delegaţie a Jandarmeriei Române formată din patru ofiţeri se deplasează la Split, cu prilejul meciului de fotbal Hajduk Split – Dinamo Bucureşti din cadrul Europa League, pentru a oferi sprijin operaţional autorităţilor din Croaţia, conform Manualului de Cooperare Poliţienească Internaţională. Astfel, ofiţerii jandarmi asigură consilierea forţelor de ordine în legătură cu orice problemă legată de suporterii români, au misiunea de a monitoriza activitatea susţinătorilor echipei româneşti şi vor participa la analiza de risc la faţa locului, oferind informaţii despre eventualii suporteri cunoscuţi cu manifestări violente. De asemenea, jandarmii pot asigura asistenţă suporterilor români în legătură cu probleme direct legate de participarea la această competiţie", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Jandarmii care participă la această misiune sunt specialişti în domeniul ordinii publice şi sunt vorbitori de limbă engleză. Pentru a evita orice incidente nedorite, reprezentanţii Jandarmeriei Române recomandă suporterilor români să respecte legislaţia ţării gazdă, să nu comită fapte care aduc atingere ordinii publice, iar pe timpul meciului să se manifeste în spirit de fair-play faţă de echipa adversă şi suporterii acesteia.

Partida Hajduk Split - Dinamo Bucureşti, din manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa, va avea loc joi, de la ora 21.30. În tur, dinamoviştii s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite