Paskany îşi face echipă sud-americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii fac performanţă la nivel înalt din doi în doi ani. După ce au cucerit primul event din istorie, pe vremea lui Andone, ardelenii au avut un parcurs mai slab în sezonul care a urmat.

Anul trecut au ieşit iar campioni şi a urmat reculul în actualul sezon. Iar acum, Paszkany va schimba aproape în totalitate echipa din vară. Pentru asta, l-a trimis pe preşedintele Mureşan două săptămâni în Portugalia, de unde şeful ardelenilor nu s-a întors cu mâna goală, făcând deja rost de semnăturile a patru fotbalişti brazilieni şi a unui senegalez.

- Renan Garcia, 24 de ani, brazilian, mijlocaş. Fotbalistul lui Beira Mar a jucat 27 de partide în campionatul lusitan în acest sezon şi a înscris trei goluri. În urmă cu trei ani a jucat în Segunda Division, la Celta Vigo, 20 de meciuri. Renan a semnat cu echipa din Gruia până în vara lui 2013. Va avea un contract de 220.000 de euro şi a primit 150.000 de euro primă de instalare.

- Maykon, 27 de ani, fundaş stânga, brazilian. A fost „ademenit" la Cluj cu un contract de trei ani şi un salariu de 250.000 de euro pe sezon. Pentu că era în ultimele şase luni de contract cu portughezii de la Pacos de Ferreira, brazilianul a cerut şi o primă de instalare de 200.000 de euro. Maykon a mai jucat la Paulista, Vasco da Gama şi Belenenses.

- Lionn, 22 de ani, fundaş dreapta, brazilian. A fost cel mai costisitor dintre jucători aduşi în Gruia în această perioadă. Şi asta pentru că, spre deosebire de ceilalţi trei brazilieni, fundaşul dreapta i-a costat pe ardeleni100.000 de euro, suma pe care CFR-ul a plătit-o celor de la Vitoria Guimaraes. Lionn va sta trei ani la Cluj şi va avea un salariu de 150.000 de euro.

- Weldon Santos de Andrade, 30 de ani, atacant, brazilian. E cel mai experimentat dintre jucătorii transferaţi acum la CFR, având un titlu de campion în Portugalia, cu Benfica. Weldon a venit liber de contract, a avut 150.000 primă de instalare şi va încasa 200.000 de euro în viitorii doi ani.

- Modou Sougou, 26 de ani, senegalez, mijlocaş. Aflat în ultimele luni de contract cu Academica de Coimbra, fotbalistul cu paşaport francez poate evolua atât ca mijlocaş dreapta, cât şi stânga, şi i-a costat pe clujeni 150.000 de euro primă de instalare şi 180.000 de euro salariu pe sezon. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite