Pariu cu demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinu Gheorghe s-a certat cu George Copos. Oficial şi-a luat concediu de odihnă, dar în realitate vrea să-i forţeze mâna patronului ca să-şi atingă obiectivele propuse.

Rapid e pe locul doi în campionat, azi joacă un meci important în Liga Europa, dar asta nu e suficient pentru ca toţi oamenii din club să fie pe aceeaşi lungime de undă. Mai precis, preşedintele Dinu Gheorghe şi patronul George Copos sunt „la cuţite". Ieri, a venit şi anunţul-bombă: „Vamă" a demisionat! Realitatea e însă alta.

Preşedintele Rapidului nu ţine neapărat să devină şomer, dar a recurs la o tactică de care s-a mai folosit în trecut, de fiecare dată când a vrut să obţină ceva de la Copos. Tocmai de aceea, „Vamă" şi-a luat de ieri concediu de odihnă şi nu s-a implicat decât din umbră în organizarea meciului cu Legia Varşovia. „Adevărul" vă prezintă ce vrea, de fapt, Dinu Gheorghe de la George Copos.

1 Plata salariilor jucătorilor să se facă cu maximum o lună întârziere. În prezent, sunt trei luni de când Pancu şi compania n-au primit un leu.

2 Cooptarea unui director sportiv în organigramă. Dinu Gheorghe a încercat asta şi sezonul trecut, dar n-a reuşit să-l convingă pe patron de utilitatea acestei mişcări.

3 Aducerea unor jucători tineri. „Vamă" obţinuse acordul câtorva vedete de la naţionalele României Under 21 şi Under 19. Din cauza lipsei de fonduri, jucători ca Selagea, Maxim sau Nicuşor Stanciu au ajuns însă la alte echipe din Liga I.

4 Reorganizarea echipei secunde, aflată acum în Liga a treia şi pentru care e nevoie de un buget, nealocat de patron.

Despărţirea „costă" 400.000 de euro

În cazul în care părţile nu se vor împăca, atunci rămâne de văzut cum se va produce despărţirea. Dacă este de comun acord, nimeni nu plăteşte nimic. În schimb, Dinu Gheorghe trebuie să plătească 400.000 de euro, dacă îşi dă demisia, iar George Copos aceeaşi sumă, dacă îl dă afară pe preşedinte. În acest caz, apare următoarea întrebare: cine îl va înlocui pe actualul conducător al giuleştenilor?

În prim-plan e  Ion Taban. Acesta e mâna dreaptă a lui Copos la Ana Holding. Pentru actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rapidului ocuparea unei funcţii executive la echipă n-ar fi o premieră. Taban a mai fost preşedintele Rapidului în 2009-2010. Alte variante ar putea fi Nicolae Manea, în acest moment antrenorul Gloriei Bistriţa, în Liga a II-a, italianul Renzo Rossi sau Grigore Sichitiu, toţi trecuţi prin Grant. Roberto Verdeş, omul contactat de George Copos miercuri, iese din discuţie pentru că acesta este solidar cu „Vamă" şi refuză să-l înlocuiască pe prietenul său.

Deşi s-a vehiculat că şi el ar părăsi Giuleştiul, dacă actualul preşedinte va pleca, Răzvan Lucescu a preferat să se detaşeze de toată această poveste. „E o problemă între doi oameni maturi care nu ţine de intimitatea echipei. Domnul Copos şi domnul Dinu trebuie să-şi rezolve singuri diferendul. Eu pot să spun doar că nu voi pleca. În rest, mă interesează doar jocul cu Legia", a afirmat Lucescu jr.

Pe scurt

- Pancu şi Bozovici au fost recuperaţi. Singurul absent pentru jocul cu Legia rămâne Surdu, suspendat.
- Răzvan Lucescu vede o „dublă" decisivă. „Dacă luăm şase puncte din partidele cu Legia nu ne mai interesează ultimele două jocuri", a afirmat tehnicianul.
- Atenţie! Vin polonezii. Rapid a anunţat jandarmeria că, diseară, vor fi prezenţi 3.200 de fani ai Legiei pe stadion. Ei sunt cunoscuţi pentru actele de huliganism pe care le provoacă. La Eindhoven, au bătut casierele şi au furat biletele la meci.
- Legia, pe val. Polonezii au strâns cinci victorii consecutive în toate competiţiile. Ei sunt pe locul patru în campionat după 10 etape, la un singur punct de lider, însă cu un meci mai puţin disputat.
- Pericolul Ljuboja. Cel mai în formă jucător al Legiei e experimentatul atacant sârb Daniel Ljuboja (33 de ani), care a marcat în fiecare din ultimele trei partide.
- Kuciak revine în România. Goalkeeperul slovac a evoluat la Vaslui până în sezonul trecut. „E bine că meciul se joacă pe «Arena Naţională». Pe stadionul Rapidului, Giuleşti, era foarte greu de câştigat din cauza presiunii publicului", a spus portarul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite