Panduru a ieşit la încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Basarab Panduru (stânga) e pregătit să-i  ia locul lui Stoichiţă
Basarab Panduru (stânga) e pregătit să-i ia locul lui Stoichiţă

Mihai Stoichiţă a intrat „în gura“ lui Gigi Becali, iar tehnicianul are şanse tot mai mici să încheie sezonul pe banca roş-albaştrilor. „Lippi“ a fost criticat dur şi după meciul de la Cluj, chiar şi în condiţiile în care a ţinut cont de majoritatea sugestiilor patronului legate de primul „unsprezece“.

Chiar dacă n-a pierdut derby-ul cu CFR Cluj, zilele lui Mihai Stoichiţă pe banca Stelei rămân în continuare numărate.

Patronul Gigi Becali a răbufnit din nou la adresa jucătorilor şi a tehnicianului, la finalul partidei de pe stadionul din Gruia. "Am avut doi jucători de Divizia C: Petre Marin şi Tudose! Dacă Stoichiţă nu înţelege că Petre Marin şi Tudose sunt de Divizia C, atunci... Tudose a fost pe altă planetă, a fost pe Marte! Iar Petre Marin a fost pe Jupiter!", a tunat Becali, care i-a sugerat antrenorului să-l titularizeze pe Gora Tall în meciul cu Unirea Urziceni: "M-am întâlnit cu Tall, am dat mâna cu el, mi-a plăcut, e un jucător puternic!".

Aceste critici au părut cu atât mai surprinzătoare cu cât Stoichiţă a ţinut cont de majoritatea sfaturilor venite din lojă după meciul cu Ceahlăul. Surse din anturajul grupării din Ghencea au povestit că antrenorul s-a hotărât să-i titularizeze pe Tătăruşanu şi Bogdan Stancu abia după ce a purtat o discuţie în acest sens cu patronul, în timpul vizitei pe care Gigi Becali a făcut-o duminică dimineaţă la Catedrala Mitropolitană din Cluj. "Când fac echipa, discut cu absolut toată lumea. E normal să discut şi cu patronul, dar apoi iau decizia finală. Gigi nu m-a sunat niciodată să bag un jucător", a confirmat aseară tehnicianul.

Stoichiţă este însă decis să rămână la echipă, chiar dacă le-a mărturisit apropiaţilor că-i este din ce în ce mai greu să mai facă faţă presiunii la care-l supune latifundiarul din Pipera. „Plec de la Steaua când mă vor da afară!", a anunţat sec „Lippi".

Basarab Panduru e favoritul patronului

Relaţia dintre Stoichiţă şi Becali, ce părea de neclintit în turul campionatului, s-a degradat iremediabil în această iarnă. Pe lângă criticile tot mai dese, „Lippi" s-a arătat extrem de mâhnit din cauza faptului că patronul n-a vrut să investească mai mult de 70.000 de euro în campania de achiziţii. De altfel, tehnicianul a şi renunţat să mai garanteze câştigarea titlului, aşa cum anunţase în luna ianuarie. "Treaba cu garantatul titlului era alta... Era vorba de Ouon, de Iovov... Nu au venit, astfel că a trebuit să urmărim alte piste!", a spus Stoichiţă încă dinaintea înfrângerii cu Ceahlăul!

Deşi deocamdată n-a adus în discuţie posibilitatea de a schimba antrenorul, Gigi Becali se gândeşte tot mai serios să-i propună actualului manager sportiv, Basarab Panduru, să preia echipa, dacă Steaua va continua să se îndepărteze de locul întâi. Principalul motiv pentru care Becali îl apreciază atât de mult pe „Pandi" este tocmai faptul că fostul decar din Ghencea este cunoscut ca fiind o veritabilă „mână de fier".

Gigi a schimbat 11 antrenori în 7 ani!

Mihai Stoichiţă e cel de-al unsprezecelea antrenor al Stelei din ultimii şapte ani, de când este patronată de Gigi Becali, numărul fiind egal cu cel al tehnicienilor care au pregătit Steaua în perioada 1975-2000! Înainte de numirea lui „Lippi", pe banca trupei din Ghencea au activat Victor Piţurcă, Walter Zenga, Dumitru Dumitriu, Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu, Gică Hagi, Massimo Pedrazzini, Marius Lăcătuş, Dorinel Munteanu şi Cristiano Bergodi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite