Pandurii a dat 1,3 milioane de euro pentru Liga I!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjenii au rămas în primul eşalon după ce le-au plătit celor de la Internaţional Curtea de Argeş banii de pe drepturile TV din sezonul trecut în schimbul retragerii echipei lui Benone Lazăr din campionat. Pandurii Târgu-Jiu a încheiat campionatul trecut pe locul 15 şi a retrogradat, dar ieri şi-a câştigat la masa verde dreptul de a reveni pe prima scenă.

Acest lucru a fost posibil cu complicitatea clubului Internaţional Curtea de Argeş, care, tot ieri, şi-a anunţat retragerea din campionat. Conform regulamentului, un loc rămas vacant în Liga I este ocupat automat de echipa care a terminat prima sub linia retrogradării.

„Totul s-a desfăşurat conform regulamentului. Nu avem cunoştinţă dacă a fost vorba şi de o sumă de bani", a declarat şeful LPF, Dumitru Dragomir.

În 2006 au luat locul Sportului

Surse autorizate susţin că Pandurii Târgu Jiu şi Internaţional Curtea de Argeş au plănuit în detaliu rocada de ieri. În contul locului din Liga I, gorjenii ar fi acceptat să le cedeze argeşenilor banii câştigaţi din drepturile TV pentru sezonul trecut, aproximativ 1,3 milioane de euro, la care se va mai adăuga o sumă importantă din vânzarea celor mai buni fotbalişti!

Astfel, în cel mai scurt timp posibil, Pandurii urmează să-şi întărească echipa cu cel puţin zece jucători de la Internaţional, precum şi cu antrenorul Ionuţ Badea. Jucătorii Matei, Apostu, Neagu, Vlad şi Vezan au fost legitimaţi la gorjeni încă de ieri. De azi s-ar putea alătura lotului oltean şi M. Popa, Fl. Popa, Frăsineanu, Voiculeţ, Băcilă, D. Stan ori Voiculeţ.

Lazăr, ameninţat de DNA?

Este pentru a doua oară când Pandurii reuşeşte să rămână pe prima scenă deşi a avut calitatea de echipă retrogradată. În 2006, gorjenii au profitat de faptul că şefii fotbalului românesc au decis retrogradarea Sportului Studenţesc, care nu a reuşit să-şi obţină licenţa pentru primul eşalon, iar Pandurii, prima formaţie de sub linia retrogradării, a rămas în Liga I.

Oficial, Internaţional Curtea de Argeş s-a retras din campionat invocând probleme financiare. Persoane din anturajul clubului susţin însă că patronul Benone Lazăr a decis să facă rocada cu Pandurii după ce a primit informaţii conform cărora urmează să fie implicat într-o nouă anchetă răsunătoare a DNA.

Aceasta ar viza mai multe aranjamente făcute de argeşeni în ultimii ani. Reamintim că, pe finalul sezonului trecut, Internaţional Curtea de Argeş a fost suspectată de blat la meciul cu CFR Cluj, în urma căruia s-a decis campioana României. De asemenea, în urmă cu doi ani, despre Benone Lazăr s-a spus că a fost implicat în meciuri aranjate pentru mafia pariurilor.

Ce jucători pleacă la Pandurii
nume/post

Marius Popa- portar
George Neagu- fundaş
Gabriel Matei- fundaş
Florin Popa- fundaş
Ovidiu Vezan- mijlocaş
Claudiu Voiculeţ- mijlocaş
Cornel Frăsineanu- mijlocaş
Cosmin Băcilă- mijlocaş
Alexandru Vlad- mijlocaş
Daniel Stan- atacant
Bogdan Apostu- atacant

Primele etape pentru Pandurii

Unirea Urziceni- acasă
Oţelul Galaţi- deplasare
Dinamo- acasă
Gloria Bistriţa- deplasare
Gaz Metan- acasă
*campionatul începe la 23 iulie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite