Pandurii – Oţelul 0-3!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul a început returul cu o victorie la masa verde, ca urmare a faptului că gorjenii n-au fost programaţi în campionat din cauza unor datorii. Dorinel Munteanu şi elevii săi erau în autocar când au aflat de hotărârea LPF. Bucuroşi, ei s-au întors acasă, iar mâine au programat un amical.

Ultimatumul dat de LPF echipelor cu datorii a expirat ieri. Dintre cele patru cluburi vizate, doar Rapid, Craiova şi Urziceni şi-au onorat obligaţiile financiare. Pandurii, în schimb, nu a plătit suma de 475.000 de euro către Dinamo, în contul transferului lui Ilie Iordache.

Consecinţa? Gorjenii n-au fost programaţi la meciul de mâine cu Oţelul, care urma să se dispute la Severin! În aceste condiţii, liderul clasamentului a câştigat întâlnirea cu 3-0  la la masa verde! Decizia LPF de a nu-i programa pe gorjeni a provocat o adevărată nebunie. Gălăţenii au primit vestea în timp ce se aflau în drum spre Severin. Ajunseseră până la Piteşti când antrenorul Dorinel Munteanu a hotărât ca autocarul să facă cale întoarsă spre casă!

Au programat un amical

Oficialii Oţelului s-au arătat încântaţi de modul în care s-au derulat evenimentele. „Nu vreau să mă bucur de răul altora, dar nu pot nici să fiu ipocrit să spun că nu ne convine ce se întâmplă. Am început returul cu o victorie şi cu încă trei puncte în clasament. Nu mai există nicio şansă ca partida cu Pandurii să se dispute fiindcă decizia LPF este una definitivă" a spus directorul general al gălăţenilor, Marius Stan.

Oţelul va juca mâine un meci amical cu Dunărea Galaţi pentru a nu ieşi din ritm şi pentru a pregăti partida cu Rapid, de pe teren propriu, din etapa viitoare.

Cazul „Ilie Iordache", vechi de doi ani

Datoria din cauza căreia Pandurii nu a fost programată la meciul cu Oţelul datează din 2009. De unde a pornit totul? Ilie Iordache a fost transferat la Pandurii de la Dinamo. Potrivit unei clauze, „câinii" ar fi trebuit să primească un milion de euro dintr-un viitor transfer al fotbalistului.

Pentru a „dribla" această obligaţie, gorjenii l-au cedat pe Iordache, gratis, la AEK Atena! Mutarea a dat naştere la un litigiu între Dinamo şi Pandurii, iar LPF i-a obligat pe gorjeni să plătească aproximativ un milion de euro celor de la Dinamo. Până acum, Pandurii a achitat doar 525.000 de euro din această sumă.

Noul clasament

1. Oţelul - 42 de puncte
2. Poli Timişoara - 34
3. FC Vaslui - 32
4. Rapid - 30
5. Gaz Metan - 30
6. Dinamo - 29
7. Steaua - 29
8. CFR Cluj - 27

Beneficiarii amânării

Oţelul a profitat din plin de faptul că etapa a 19-a a Ligii I nu s-a disputat în decembrie 2010. Meciul cu Pandurii s-ar fi jucat atunci, dacă LPF nu ar fi decis întreruperea campionatului.

Alte victorii la masa verde

Partida Rapid - FC Timişoara din sezonul 2009-2010 a fost câştigată cu 3-0 de bănăţeni ca urmare a faptului că giuleştenii i-au folosit pe Varga şi Bălan, care nu aveau drept de joc. Pe teren, Rapidul se impusese cu 1-0.

Derby-ul Rapid - Steaua, disputat în martie 2008, a fost întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce arbitrul Deaconu a fost lovit de o brichetă. Comisia de Disciplină a decis atunci să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0.

Partida Oţelul - FC Vaslui, disputată în martie 2008, a fost câştigată cu 3-0 de oaspeţi, după ce s-a confirmat că gălăţenii au folosit doi jucători care nu aveau drept joc. Pe teren, scorul fusese 1-1. Graţie rezultatului de la masa verde, Vasluiul a prins un loc în Liga Europa.

Retrogradează Pandurii?

Gorjenii susţin că nu au bani să-şi achite datoria către Dinamo. Astfel, ei nu vor programaţi nici la următoarea etapă, când ar trebui să întâlnească Dinamo. Dacă va fi neprogramată pentru a doua rundă consecutivă, Pandurii va fi retrogradată, iar toţi jucătorii ei vor deveni liberi!  În acest caz, rezultatele oltenilor din tur vor rămâne aceleaşi, însă toate partidele rămase vor fi pierdute cu 3-0.

„E un blat ordinar!"

Vestea că Oţelul a câştigat partida cu Pandurii la masa verde şi şi-a mărit avansul faţă de contracandidatele la titlu a aruncat Liga I în aer!

„Prin această decizie, toată competiţia e afectată. Nu cumva s-au întâlnit oficialii gălăţeni şi cei olteni la un şpriţ? Bănuiesc că s-au înţeles în cantonament, la Braşov, să nu joace. Marius Stan nu mă poate păcăli. Cât timp ai făcut parte din «Cooperativă», nu te mai schimbi fiindcă eşti un om pătat. N-are Dunărea care trece prin Galaţi apă să-l spele", s-a dezlănţuit finanţatorul Timişoarei, Marian Iancu.

Cristi Borcea, preşedintele executiv al lui Dinamo, formaţie din cauza căreia echipa Pandurii n-a fost programată, a povestit că roş-albii au făcut tot posibilul pentru a stinge datoria gorjenilor.

„În ultimele trei zile am vorbit la Ligă cu Marin Condescu. I-am spus că noi renunţăm la toţi banii pe care îi avem de primit de la ei, dar să ni-l dea pe Chiricheş. Eram inclusiv de acord ca jucătorul să stea la Târgu Jiu până la finalul campionatului şi abia apoi să vină la noi. Eu cred că, de fapt, nu s-a vrut să se joace acest meci. Cu siguranţă, cei de la Pandurii vor găsi bani să-şi achite datoria până săptămâna viitoare, când trebuie să joace cu noi", a afirmat Borcea.

Finanţatorul celor de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a fost la fel de „acid": „Mi se pare un blat ordinar! Cei de la Pandurii n-au vrut să joace. Nu poţi să stai o iarnă întreagă, şă ştii că ai o datorie şi să nu faci nimic! Poate că n-aveau bani, dar puteau oferi jucători la schimb celor de la Dinamo. Sunt sigur că gorjenii vor găsi bani până etapa viitoare".

"Oţelul e deja campioană. Numai un nebun poate crede că-i mai poate ajunge pe gălăţeni."
Adrian Porumboiu
finanţator FC Vaslui

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite