Pandurii a contestat acordarea licenţei către FCM Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Pandurii Târgu Jiu a depus un memoriu la FRF, cerând analizarea situaţiei juridice a grupării FCM Târgu Mureş, care a primit licenţă de a evolua în Liga I deşi nu are trei ani de când este afiliată la federaţie, aşa cum prevăd regulamentele.

În urmă cu un an, şeful Departamentului Afilieri şi Licenţe din cadrul FRF, Viorel Duru, motiva asfel nelicenţierea echipei FCM Târgu Mureş. "FCM Târgu Mureş nu poate juca în Liga I. Până în 2011 nu au cum să primească licenţa. Ei au preluat doar numele, nu şi patrimoniul clubului, deci nu sunt continuatori", declara în urmă cu un an Viorel Duru.

Preşedintele Marin Condescu a precizat, miercuri, că a discutat cu Ionuţ Lupescu această problemă. Oficialul gorjean a adăugat că nu vrea să facă rău echipelor angrenate în cupele europene şi echipei naţionale, dar va depune un memoriu şi la UEFA: "Am avut şi astăzi o discuţie cu Ionuţ Lupescu şi am spus că noi nu intenţionăm să facem nimănui rău pentru că licenţa se dă de către FRF şi este singura care poate să o ridice şi să o acorde. O ulterioară petiţie a noastră la UEFA nu ar aduce decât sancţiuni, dacă noi avem dreptate, pentru echipele care participă în cupele europene şi echipei naţionale. Şi dreptul de a acorda licenţe în urma sancţiunilor care au fost date deja anul trecut poate fi ridicat. Pentru a nu fi niciun fel de discuţii despre acest demers al nostru, noi am spus deja despre ce este vorba celor de la FRF. Trebuie să mulţumim presei, pentru că noi am aflat din presă, inclusiv de declaraţia domnului Viorel Duru, care spunea anul trecut că FCM Târgu Mureş nu poate primi licenţa până în anul 2011. Obligativitatea, conform manualului de licenţiere, este să depui cerere pentru acordarea licenţei dacă ai cel puţin trei ani de când eşti membru afiliat la FRF. Aceasta este o problemă care se va lămuri definitiv vineri, la Comitetul Executiv".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite