Pancu ţine Rapidul în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul meci cu Rada pe banca tehnică, giuleştenii au învins cu 1-0 la Pandurii, prin golul lui „Pancone“, şi rămân în locurile de Liga Europa. Giuleştenii s-au impus cu Pandurii după 84 de minute de chin, dar centralul Augustus Constantin a gafat însă în prima repriză, când nu l-a eliminat şi pe Duarte odată cu Băcilă.

Giuleştenii au trăit periculos toată săptămâna. Şumudică şi-a făcut bagajele şi a plecat, dat afară de patronul Copos, după eşecul cu Sportul, iar Rapid a rămas o echipă debusolată. S-a văzut şi la Severin cu Pandurii, unde jucătorii pregătiţi de Marian Rada, chiar dacă s-au impus, au evoluat destul de şters.
Cu trei căpitani pe teren, Marcos Antonio, în premieră, după ce a fost cel mai bun jucător al Rapidului în tur, Lazăr - căzut în dizgraţie şi Pancu, "antrenorul din teren", giuleştenii tot nu au avut idei.

Iar meciul a început cum nu s-a putut mai prost pentru ei. Dani Coman a degajat în blocajul lui Lemnaru, însă jucătorul Pandurilor nu a ştiut să speculeze şi să trimită în poartă. Pancu a replicat pentru bucureşteni, apoi, cu un şut tremurat din lovitură liberă. Pentru ca singura ocazie clară a Rapidului să fie irosită de Grigore, care s-a încurcat în gura porţii lui Mingote cu colegul Glauber şi a trimis din patru metri pe lângă.

Greşeala centralului Augustus Constantin

Arbitrul Augustus Constantin a reuşit performanţa de a salva de la eliminare de două ori acelaşi fotbalist, Rui Duarte. Prima dată în prima repriză, când fundaşul Rapidului şi-a împărţit picioare cu Băcilă, iar jucătorul celor de la Târgu-Jiu a fost trimis la cabine, iar apoi în minutul 49 după un fault dur la Pintilii. Şi cu avantajul unui om în plus, giuleştenii au continuat să joace cu frâna de mână trasă. Iar Coman a fost cel care şi-a scăpat echipa de gol, la un şut din lovitură liberă a lui Vranjes, balonul lovind şi transversala.

Urmează derby-ul cu Steaua de miercuri

Finalul a fost unul cu noroc pentru bucureşteni, care au marcat prin Pancu. Atacantul a înscris cu largul sprijin al lui Mingote, care a scăpat balonul în poartă. Chiar dacă s-au impus, giuleştenii au destule motive de îngrijorare înaintea derby-ului cu Steaua, elevii lui Rada trecând de Pandurii cu un gol fericit şi după un joc anemic. 

"I-am dedicat golul şi victoria lui Şumudică, e un rapidist adevărat. Se vede tristeţe la cei care sunt contestaţi, nu mai au bucuria de a juca fotbal."
Daniel Pancu
atacant Rapid

"Am pierdut la masa neagră. Dacă Duarte nu trebuia eliminat, eu mă las de fotbal. "
Petre Grigoraş
antrenor Pandurii

Rada i-a dat credit lui Coman. Bornescu a fost rezervă cu Pandurii, iar tehnicianul a mers pe mâna lui Dani. Totodată, Rada a făcut mai multe schimbări faţă de perioada Şumudică, alegând să-i ţină pe bancă pe Bozovici, Grigorie şi Cesinha.

Şumudică îl face praf pe Lazăr. Antrenorul îl acuză pe mijlocaş că din cauza lui Rapidul ratează an de an obiectivele. „Nu v-aţi pus niciodată întrebarea de ce această echipă nu îşi atinge obiectivele de cinci sau şase ani? Totul e pentru că are un lider al grupului ca Lazăr!", a acuzat antrenorul.

Marcos Antonio, căpitan în premieră! Rada a decis să-i acorde banderola de căpitan fundaşului brazilian. Cum Lazăr a fost implicat în mai multe scandaluri, deşi a fost folosit titular, Rada l-a preferat pe Antonio, un jucător cu evoluţii bune de când a venit la Rapid.

Băcilă şi-a lăsat echipa în 10. În minutul 37, jucătorul celor de la Pandurii, enervat că a primit o gheată în cap de la Duarte, l-a lovit pe rapidist fără minge. Centralul Constantin l-a eliminat doar pe Băcilă, deşi şi intervenţia portughezului a fost una destul de agresivă. Grigoraş i-a arătat apoi obrazul lui Duarte.

0-1

Pandurii Tg. Jiu: Mingote - Matei (Pleaşcă 72), Viera, Rada (Voiculeţ 46), Grecu - Băcilă, Pintilii, Vranjes, Nistor (Popete 79) - Stromajer, Lemnaru. Antrenor: Petre Grigoraş

Rapid: D. Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Glauber, Ezequias - Lazăr, N. Grigore - Roman (Grigorie 79), Herea (Cesinha 63), Frunză - Pancu (Costa 90). Antrenor: Marian Rada

Gol: Pancu 84
Stadion "Municipal" (Severin): 3.000
Arbitru: Augustus Constantin
Eliminat: Băcilă (37)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite