Pancu low cost: câştigă doar 3.000 de euro pe lună la Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golgheterul giuleştenilor din acest sezon are cel mai mic contract dintre toţi fotbaliştii de bază ai lui Răzvan Lucescu.

George Copos a plătit şi încă plăteşte salarii de zeci de mii de euro unor jucători care n-au demonstrat şi n-au realizat nimic pentru Rapid, dar s-a zgârcit de fiecare dată când a fost vorba de simbolurile Giuleştiului.

De acest lucru s-a convins acum Daniel Pancu, unul dintre cei mai importanţi oameni ai Rapidului modern. După o perioadă nefastă la Vaslui, atacantul şi-a reziliat contractul cu moldovenii pentru a reveni la marea lui dragoste, Rapid.

Atunci, având deja 33 de ani, conducerea clubului a considerat că „Pancone" merită adus pentru a menţine atmosfera de la echipă şi pentru a-l ajuta pe Marius Şumudică să se impună în vestiar, dar că nu merită totuşi un efort financiar prea mare. La dorinţa lui Copos, preşedintele Dinu Gheorghe i-a oferit 3.000 de euro pe lună, iar Pancu a acceptat pe loc, doar pentru a se întoarce în Giuleşti la final de carieră.

Brazilianul Cassio ia de şapte ori mai mult

Cu timpul, Daniel Pancu a devenit însă ceva mai mult decât un mobilizator de cadre. După returul sezonului trecut, jucătorul, care a împlinit între timp 34 de ani, a făcut o pregătire bună, s-a impus ca titular în atacul Rapidului şi curând au venit şi golurile. Pancu a marcat de trei ori în campionat şi o dată în Liga Europa, salvând de fiecare dată echipa şi devenind, alături de Herea, golgheterul echipei, cu patru reuşite.

Pancone însă a rămas cu acelaşi salariu, iar de o mărire nici nu poate fi vorba. Asta deşi concurenţii săi din linia de atac, brazilianul Cassio, care câştigă de aproximativ şapte ori mai mult decât Pancu, şi Sburlea, n-au reuşit încă să înscrie în noul sezon. Totuşi, atacantul lui Răzvan Lucescu s-a împăcat cu situaţia şi priveşte spre viitor, mai ales că oficialii clubului i-au promis un post în organigramă după ce va atârna ghetele în cui.

Straton şi Creţu iau şi mai puţin

Există totuşi doi jucători la Rapid care câştigă mai puţin decât Pancu. Rezerva lui Coman, Straton, şi Creţu, rezerva lui Rui Duarte, au salarii de câte 1.000 de euro pe lună.

200 de meciuri şi 73 de goluri a adunat Daniel Pancu la Rapid de-a lungul carierei sale.

Cele mai mici salarii la Rapid

Nume Salariu lunar

C. Gângioveanu 9.000*
Cristian Oros 8.000
Ovidiu Burcă 7.000
Daniel Pancu 3.000
Cătălin Straton 1.000
Valentin Creţu 1.000

Cele mai mari salarii la Rapid

Nume Salariu lunar

Marcos Antonio 25.000
Ciprian Deac 20.000
Cassio Vargas 20.000
Vladimir Bozovic 20.000
Filipe Teixeira 18.000

*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite