Pablo Brandan: „Mă simt deja român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pablo Brandan
Pablo Brandan

Fotbalistul roş-albaştrilor a dezvăluit, în exclusivitate pentru „Adevărul“, că-i place la nebunie viaţa din Bucureşti, că va fi fanul tricolorilor în partida cu Franţa şi că abia aşteaptă derby-ul cu Dinamo. Pablo Daniel Brandan (27 de ani) a început fotbalul la Buenos Aires, la juniorii lui Huracán. Până să ajungă în Liga I, în 2007, el a mai trecut pe la cluburi din Argentina şi din Spania.

„Adevărul": Pablo, cum te simţi la Steaua?

Pablo Brandan: A trecut deja ceva timp şi pot spune că totul e perfect. Singura problemă, dacă pot spune aşa, e că s-au perindat cam mulţi antrenori pe la echipă. Mai întâi a fost Ilie Dumitrescu, apoi Edi Iordănescu, iar acum a venit „Mister" Lăcătuş. Ne-au afectat aceste modificări, poate de aceea am făcut un meci atât de slab la Galaţi. Lucrurile s-au liniştit însă acum, avem asigurate toate condiţiile pentru a face performanţă.

Negocierile cu Gigi Becali au decurs mai greu...

E adevărat, dar aşa se întâmplă la orice transfer, asta e arta negocierii. Oricum, nu se poate spune că am fost greu de convins, pentru că eu am zis din prima că-mi doresc să ajung la Steaua, care e cel mai mare club din România. A fost un interes şi din partea celor de la Dinamo, eu n-am închis uşa nimănui, dar singura ofertă serioasă a fost cea din Ghencea. În plus, Bilaşco m-a sunat aproape zilnic. Suntem foarte apropiaţi şi normal că am ales să joc în continuare alături de el.

El te-a ajutat să te acomodezi în România?

(râde) Da. Păi, am stat împreună cât timp am fost la Urziceni. El nu vorbea spaniola, eu nu ştiam româneşte. Ne înţelegeam prin semne, dădeam din mâini... Dar, uşor-uşor, am învăţat. Mi-a fost profesor. Suntem foarte buni prieteni acum, ne petrecem tot timpul împreună. Mama lui ne trimite mereu pachete cu mâncare tradiţională din Maramureş, e foarte frumos! Jambon, şuncă, sarmale... Delicios!

Ai fost foarte aproape şi de un transfer la VfB Stuttgart. Regreţi că n-ai ajuns în Bundesliga?

Aş minţi dacă aş zice că nu mi-a părut rău, dar asta este...Acum joc la Steaua şi sunt fericit. Oricum, de-atunci m-au mai sunat şi alte şase echipe din Germania, însă n-a fost nimic concret. Singurii care m-au dorit practic cu adevărat au fost cei de la Steaua.

Eşti pe jumătate român deja...

Clar! Mă simt foarte bine la voi în ţară şi, chiar, de-abia aştept meciul cu Franţa. Doar sunt pe acolo şi Bilaşco, Apostol, Maftei, Tătăruşanu şi Bogdan Stancu, nu? Sper să bateţi Franţa şi chiar cred că puteţi. E greu, dar nu imposibil.

Ţi-ai fi dorit să joci pentru România?

Nu ştiu ce să spun. La Bucureşti mă simt foarte bine, însă pentru mine rămâne un vis să joc pentru naţionala Argentinei. Chiar s-a discutat despre mine la Buenos Aires în perioada în care jucam cu Unirea în Liga Campionilor, însă nu s-a concretizat nimic.

Vine derby-ul cu Dinamo. Eşti pregătit?

E primul mare derby pe care-l joc în România. Am ceva emoţii. Am văzut ce atmosferă fac suporterii la astfel de meciuri. Cred că din acest punct de vedere se poate compara cu Boca Juniors - River Plate. Păcat că jucăm în „Ştefan cel Mare" şi probabil n-o să se umple stadionul. În Ghencea sunt sigur că ar fi fost arena plină.

Ai avut vreun moment de cumpănă în cariera ta?

În urmă cu vreo şase ani. Am avut o perioadă în care nu prea jucam, rămăsesem şi fără echipă. După aceea am cunoscut-o pe soţia mea. Ea mi-a salvat practic cariera, pentru că m-a repus pe drumul cel bun. Iar când s-a născut băieţelul meu, Juan Pablo, acum doi ani şi jumătate, am devenit şi mult mai responsabil.

Cum ţi se pare nivelul Ligii I, comparativ cu cel din Spania şi din Argentina?

E foarte ridicat. Nu ştiam prea multe despre fotbalul de-aici când am venit, însă aţi văzut ce rezultate am avut cu Unirea în Liga Campionilor.

Cel mai dificil adversar din campionat?

Adrian Cristea, «Prinţul» de la Dinamo. E fantastic în zilele lui bune. Are o tehnică foarte bună, dar şi alte calităţi excepţionale.

Ai mai ţinut legătura cu Dan Petrescu?

Sigur că da. Ştiu că m-a şi dorit la echipa pe care o antrenează, Kuban Krasnodar, însă nu s-a putut realiza transferul.

Care e principalul adversar în lupta pentru titlu?

FC Timişoara. De altfel, e şi singura echipă care n-a fost învinsă încă de nimeni în acest sezon.

"«Prinţul» de la Dinamo e fantastic în zilele lui bune. Are o tehnică foarte bună, dar şi alte calităţi excepţionale."
Pablo Brandan
fundaş Steaua

Pablo Daniel Brandan

-Data naşterii: 5 martie 1983, Merlo (Argentina)
-Post: fundaş stânga
-Cariera de jucător: Huracán (2000-2001), Deportivo Alavés (2001-2002, 2006-2007), Real Burgos (2002), Independiente (2002-2003), Argentinos Juniors (2004-2005), Instituto Córdoba (2005-2006), Unirea Urziceni (2007-2010), Steaua
(din 2010)
-Echipa naţională: 8 selecţii - 3 goluri (Argentina U20)

A fost campion pe două continente

Puţini ştiu că Brandan are două titluri de campion în palmares. Pe lângă faptul că a câştigat Liga I în vara lui 2009, pe când juca la Unirea Urziceni, Pablo a mai cucerit şi un titlu în Argentina, în 2002, pe când era legitimat la Club Atlético Independiente.

El nu poate uita senzaţia pe care ţi-o dă un trofeu cucerit în ţara lui Maradona. „E ceva unic. Fotbalul e o religie la noi", a spus Pablo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite