Ovidiu Burcă a fost prezentat oficial la Poli Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul central a venit liber de contract de la Energie Cottbus, din liga secundă germană, a semnat un contract pe doi ani cu gruparea bănăţeană şi va debuta în alb-violet până la sfârşitul acestei luni.

Managerul sportiv de la Poli a fost cel care a negociat aproape două luni cu fostul jucător de la Universitatea Craiova, Dinamo şi FC Naţional. "Cred că Ovidiu Burcă nu mai are nevoie de prezentare, este un jucător cu o mare experienţă, a jucat foarte multe meciuri în Liga 1, un fotbalist de care aveam nevoie. Negociem de două luni, însă până la urmă 's-a lăsat' şi va fi jucătorul nostru pentru următorii doi ani. Echipa are nevoie de experienţa lui, am constatat după primele meciuri din acest sezon că se impunea aducerea a încă unui fundaş central cu experienţă", a spus Daniel Stanciu înainte de a da cuvântul jucătorului.

"Sunt foarte fericit că am ajuns aici, am venit cu sufletul deschis. Sper să fiu sănătos şi să pun în slujba echipei experienţa acumulată de-alungul anilor, pentru că îmi doresc să fac performanţă la Timişoara", a fost prima declaraţie oficială a lui Ovidiu Burcă în calitate de jucător alb-violet.

Fundaşul central în vârstă de 30 de ani a explicat de ce a ales Poli, dar şi de ce a întârziat semnarea contractului. "Ezitarea mea nu a avut nicio legătură cu Poli, eram îngrijorat de ce se întâmplă în România, nu doar în fotbal. Pe plan sportiv cred că este un pas înainte, de aceea am şi refuzat prelungirea contractului cu Cottbus, pentru că acolo simţeam că nu pot atinge performanţele pe care le doresc. Poli a arătat în primele meciuri ale sezonului că poate juca un fotbal de calitate şi consider că este una dintre echipele favorite la acest campionat", a declarat Ovidiu Burcă.

"Un alt aspect important este acela că voi fi mai aproape de familie şi sunt bucuros că am putut să vin la o echipă de valoarea şi tradiţia Timişoarei. Am ajuns la o anumită maturitate ca sportiv şi ca om şi văd acest contract cu Poli ca o provocare a carierei mele", a mai spus fotbalistul.

Întârzierea semnării contractului înseamnă că Ovidiu Burcă va rata un dublu duel de zile mari, cu Manchester City. "Există o undă de regret că am semnat târziu şi nu voi juca cu Manchester City, însă mai bine mai târziu decât niciodată. Eu sper că parcursul european al echipei nu se va opri după meciurile cu City şi voi putea juca pentru Poli în grupele Liga Europa. În două - trei săptămâni consider că voi putea juca un meci întreg fără probleme", a prognozat fundaşul central.

Jucătorul cunoaşte rivalitatea acerbă dintre Poli şi Dinamo, însă consideră că perioada prefăcută la "câini" nu are nicio relevanţă. "Mi-am făcut datoria de fotbalist peste tot unde am fost, am respectat şi am fost respectat, şi aş prefera să fiu judecat după ceea ce fac pe teren", a spus Burcă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite