Oţelul şi Timişoara s-au rupt de pluton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Dorinel şi-a consolidat poziţia de lider după ce a câştigat în faţa Rapidului, în timp ce Poli Timişoara continuă cursa de urmărire. „Am obţinut trei puncte mari în faţa Rapidului. Important e că a mai trecut încă o etapă, iar diferenţa dintre noi şi urmăritoare este constantă“, a explicat Marius Stan.

Cu fiecare etapă care se scurge, „gluma" Oţelul se îngroaşă tot mai tare pentru celelalte competitoare din Liga I.

„Mai sunt 14 meciuri de disputat, ceea ce înseamnă că mai sunt încă 42 de puncte în joc. Sperăm să ne menţinem până la final pe primul loc", a mărturisit directorul general al liderului, Marius Stan.

Partida cu giuleştenii a evidenţiat din nou faptul că echipa gălăţeană este, chiar şi după 20 de etape, subestimată în continuare de către majoritatea contracandidatelor. „Nu-mi explic cum de o echipă cu un joc atât de simplu şi de previzibil încurcă pe toată lumea", a fost concluzia amară trasă de către veteranul Daniel Pancu la finalul partidei de sâmbătă.

„Putem alerga mai mult decât în tur"

Încă din turul campionatului, părerea unanimă a oamenilor de fotbal a fost aceea că Oţelul e cea mai bine pregătită fizic dintre toate echipele Ligii I. Deşi mulţi s-au grăbit să cânte prohodul gălăţenilor, susţinând că mai devreme sau mai târziu echipa lui Dorinel Munteanu va claca, reprezentanţii Oţelului susţin că adversarii se înşală amarnic.

„Adversarii au impresia că doar ei s-au antrenat, în timp ce noi ne-am gândit ce frumos e pe primul loc. Îşi fac iluzii, am crescut parametrii de efort faţă de prima jumătate a campionatului", a explicat profesorul Ionel Tămăşanu (70 de ani), preparatorul fizic al gălăţenilor.

Deşi au pierdut întâlnirile disputate în tur cu Poli Timişoara (0-2) şi FC Vaslui (0-4), gălăţenii au în acest moment, pe lângă avantajul din clasament, şi atuul că vor juca pe teren propriu, acolo unde sunt neînvinşi, ambele partide-retur cu principalele contracandidate. 
 
„Poli arată ca o echipă care să ia titlul"

Cele două victorii din această primăvară, contra celor de la Gaz Metan Mediaş (3-1) şi CFR Cluj (2-1), au confirmat faptul că Poli Timişoara rămâne cel mai periculos adversar pe care-l au gălăţenii în lupta pentru titlu. Cu atât mai mult cu cât echipa bănăţeană nici măcar n-a cunoscut gustul amar al înfrângerii în cele 20 de etape scurse până acum.

În istoria fotbalului românesc, s-a întâmplat doar de patru ori ca echipa campioană să termine sezonul neînvinsă. Protagoniste au fost doar echipele din Bucureşti, Steaua câştigând de trei ori titlul (1987, 1988, 1989), iar Dinamo o singură dată (1992).

„Poli arată aşa cum trebuie să arate o echipă care să ia titlul. Oţelul are obiectivul ei, noi avem obiectivul nostru, sper că la final vom fi pe primul loc", a decretat preşedintele celor de la Timişoara, Gheorghe Chivorchian.

Vasluienii nu abandonează nici ei

Aflată momentan la zece puncte în spatele liderului, FC Vaslui va rămâne în cărţi dacă obţine o victorie în meciul de azi cu „U" Cluj. „Sunt 13-14 meciuri consecutive în care echipa a pierdut un singur joc, cel cu FC Timişoara, şi acela cu cântec. Aşadar, este de luat în seamă ceea ce face Vasluiul", a afirmat şi tehnicianul moldovenilor,
Viorel Hizo.

Oţelul Galaţi

PLUSURI

 - Capacitatea deosebită de efort a jucătorilor
 - Dorinel Munteanu are la dispoziţie un lot foarte omogen, rezervele fiind cam de aceeaşi valoare cu titularii
-  Gălăţenii au un avantaj de cinci puncte faţă de principala urmăritoare

MINUSURI

- Lipsa unor jucători care pot face singuri diferenţa
- Lipsa de experienţă la acest nivel

Poli Timişoara

PLUSURI

 - Geniul lui Ianis Zicu
- Forţa ofensivă deosebită, datorată inclusiv faptului că Uhrin titularizează mereu patru oameni de gol: Goga, Magera, Axente şi Zicu
- Timişorenii n-au cunoscut până acum gustul înfrângerii

MINUSURI

- Presiunea lui Marian Iancu, care de multe ori nu se dă în lături să se implice şi în alcătuirea echipei
- Bănăţenii au clacat de fiecare dată în momentele decisive, în ultimii ani

Programul favoritelor la titlu

Oţelul Galaţi - 45 p.

FCM Tg. Mureş (d)
„U" Cluj (a)
FC Braşov (d)
FC Vaslui (a)
Unirea Urziceni (d)
Steaua (d)
Dinamo (a)
Gloria Bistriţa (d)
Gaz Metan (a)
CFR Cluj (d)
Univ. Craiova (a)
Victoria Brăneşti (d)
Poli Timişoara (a)
Astra (d)

Poli Timişoara - 40 p.

Univ. Craiova (a)
Victoria Brăneşti (d)
Steaua (a)
Astra (a)
Sportul (d)
Pandurii (a)
Rapid (d)
FCM Tg. Mureş (a)
„U" Cluj (d)
FC Braşov (a)
FC Vaslui (d)
Unirea Urziceni (a)
Oţelul (d)
Dinamo (a)

FC Vaslui - 35 p.

„U" Cluj (a)
FC Braşov (d)
Steaua (d)
Unirea Urziceni (a)
Oţelul (d)
Dinamo (a)
Gloria Bistriţa (d)
Gaz Metan (a)
CFR Cluj (d)
Univ. Craiova (a)
Victoria Brăneşti (d)
Poli Timişoara (a)
Astra (d)
Sportul (a)
Pandurii (d)

"Mai sunt destule puncte până la finalul campionatului, aşa că prefer să nu vorbesc despre alte lucruri, ci doar despre următoarea partidă din Liga I."
Dorinel Munteanu
antrenor Oţelul Galaţi

"Nu va fi o dramă dacă nu vom lua titlul. N-avem o sută de trofee câştigate ca să spunem că vine sfârşitul lumii! La alţii ar fi tragedie dacă nu vor triumfa..."
Marius Stan
director general Oţelul Galaţi

"În următoarele etape este mai important să ne distanţăm noi, echipele care se bat la titlu. În acest moment, nu mă interesează nici de Galaţi, nici de Rapid."
Duşan Uhrin jr
antrenor Poli Timişoara

"Am păcălit fotbalul în ultimele 15 minute ale partidei cu CFR! Voi vorbi cu antrenorul. Dacă putem marca zece goluri, trebuie să le marcăm! "
Marian Iancu
patron Poli Timişoara

"Luna aprilie va fi decisivă, pentru că atunci se va juca din trei în trei zile. Cel care va fi proaspăt şi pregătit va acumula mai multe puncte."
Adrian Porumboiu
finanţator FC Vaslui

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite