Oţelul s-a topit, CFR s-a împotmolit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istvan Kovacs (în negru) nu este un central pe placul oltenilor
Istvan Kovacs (în negru) nu este un central pe placul oltenilor

Gălăţenii au scăpat victoria printre degete în ultimul minut, deşi aveau un om în plus. De partea cealaltă, clujenilor li s-au anulat un gol perfect valabil, iar Traore şi Veloso au fost eliminaţi. Egalul le convine echipelor aflate în luptă pentru titlu, care pot micşora diferenţa faţă de Oţelul. Dinamo a făcut-o deja, iar etapa viitoare va întâlni o formaţie decimată a CFR-ului.

Împinsă de la spate de un stadion aproape plin, Oţelul a construit prudent şi şi-a trecut în cont primele ocazii. Campioana nu s-a grăbit să atace. A preferat să arunce mingi lungi către înaltul Traore. Acesta a izbutit să-i ia faţa lui Grahovac la o centrare venită de pe dreapta, a confiscat balonul şi l-a trimis în poartă, dar arbitrul Istvan Kovacs a anulat golul, considerând că a fost precedat de un fault în atac.

După pauză, Cîrţu a fost trădat de elevul său preferat, Ionuţ Rada. Fundaşul a uitat să-l blocheze pe Iorga, iar gălăţeanul a şutat ca din tun direct sub transversala lui Stăncioiu! Traore a lovit bara, după care a primit uşor cel de-al doilea galben. Oţelul l-a pierdut şi ea imediat pe Giurgiu, pentru cumul de cartonaşe galbene. Totuşi, campioana n-a apucat să se bucure prea mult de restabilirea echilibrului numeric întrucât Veloso a văzut şi el „roşu". Finalul a fost dramatic. Peralta a egalat pentru CFR în chiar ultimul minut cu o lovitură de cap, după o ezitare a portarului Grahovac.

Paszkany: „A fost viciere de rezultat"

După meci, patronul CFR-ului a acuzat dur prestaţia centralului Istvan Kovacs. "Meciul a fost stricat de arbitru, care a condus jocul cu două unităţi diferite de măsură. A fost viciere clară de rezultat! Golul lui Traore a fost unul regulamentar. Apoi eliminarea aceluiaşi Traore a fost gratuită. Atacantul nostru a fost «vânat» în permanenţă. Totul a fost premeditat, mai ales că pentru noi vine meciul cu Dinamo", a tunat Arpad
Paszkany.

Preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan, a pus şi el tunurile pe central: „Kovacs n-a avut o zi prea bună. A enervat jucătorii. A făcut multe greşeli în defavoarea noastră. La Traore n-a fost fault şi nici nu trebuia să-i dea al doilea galben. Oţelul a contribuit şi ea la nervozitatea din teren. A fost un arbitraj slab, dar şi cel mai bun meci al nostru din acest sezon. Jucătorii au avut atitudine. Am avut o groază de ocazii, am jucat mai bine chiar şi în inferioritate numerică. Nu ne ajută egalul ăsta, dacă batem duminică Dinamo, ajutăm Oţelul".

Traore şi Veloso ratează derby-ul

Eliminaţi, Lacina Traore şi Leo Veloso vor fi suspendaţi pentru meciul cu Dinamo din etapa viitoare. Campioana mai are şi alte probleme de lot înaintea derby-ului cu roş-albii. Yssouf Kone şi Gabi Mureşan sunt accidentaţi şi doar cel de-al doilea are şanse să fie recuperat până la ora meciului.

"Am câştigat un punct şi gândul mi-e deja la meciul cu Universitatea Craiova din etapa viitoare."
Dorinel Munteanu antrenor Oţelul Galaţi

Oţelul Galaţi 1

Grahovac - Rîpă, Perendija, Sg Costin, Sălăgeanu - Neagu (Sârghi 89), Giurgiu - L. Iorga, Viglianti, S. Ilie (Antal 81) - G. Paraschiv. Antrenor: Dorinel Munteanu

CFR Cluj 1

Stăncioiu - Tony, Cadu, Alcantara, Rada (Bjelanovici 62) - T. Costa - Bastos (Leo Veloso 67), E. Dică (Bud 73), Peralta, Culio - Traore. Antrenor: Sorin Cîrţu
Goluri: L. Iorga 58 / Peralta 90
Eliminaţi: Giurgiu 74 / Traore 69, Veloso 85
Stadion „Oţelul": 9.000
Arbitru: Istvan Kovacs

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite