Oţelul la munte şi la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ a pătruns în intimitatea gălăţenilor şi a observat pe viu cum se pregăteşte liderul Ligii I înaintea celui mai important retur din istoria clubului de la malul Dunării. „Noi la munte, alţii prin Antalya“, glumeşte Dorinel Munteanu. Până să plece în Cipru, pentru al doilea cantonament al iernii, jucătorii Oţelului au rupt pantele din Poiana Braşov.

Încă de la bun început, Munti a vrut să se facă înţeles în faţa elevilor săi. Ajunşi la Hotelul Piatra Mare, jucătorii n-au avut timp nici de un duş. „După ce vă duceţi bagajele, coborâţi înapoi în hol. Am ceva de discutat cu voi, aşa că în 15 minute să fiţi jos", le-a transmis tehnicianul fotbaliştilor.

Speriaţi, Silviu Ilie şi compania au crezut că este vorba despre un antrenament nocturn. În fapt, Dorinel i-a băgat într-o sală de conferinţe, unde le-a pus un montaj cu toate golurile reuşite de Oţelul Galaţi în turul de campionat şi bucuria de după marcarea lor.

„Vreţi să se repete imaginile astea? Vreţi să aveţi motive de fericire şi la finalul campionatului? Vă place ceea ce vedeţi? Atunci, la muncă!", a fost îndemnul „Neamţului" pentru elevii săi. Zis şi făcut! Fotbaliştii Oţelului au luat cu asalt pantele din Poiana Braşov fără să crâcnească.

Adeptul şcolii germane, Dorinel Munteanu nu s-a abătut de la programul de antrenamente riguros întocmit alături de colaboratorii săi. Pentru a evita monotonia, dimineaţa, fotbaliştii au alternat traseele din drumul spre Râşnov cu pantele din apropierea hotelului, prin pădurile din împrejurimi. Pentru cel de-al doilea antrenament, tehnicianul de 43 de ani le-a rezervat baza „Carpaţi" din Braşov, loc în care jucătorii au făcut cunoştinţă şi cu mingea.

„Bătrânii", lideri la alergat

Paradoxal, în trupa de mânji tineri a lui Munteanu, tot veteranii dau tonul la efort. Sergiu Costin, Gabi Paraschiv sau Viglianti au fost primii mereu la alergat.

„Uite, Giurgiule, ia exemplu de la ei, când o să ai şi tu vârsta lor, crezi că o să mai poţi să ţii pasul aşa?", l-a tachinat la una dintre şedinţele de pregătire Munti pe elevul său. „Lasă-l, domn' profesor, nu vezi că nu mai are puls", a simţit imediat gluma şi mezinul Ochiroşii.

Intensitatea antrenamentelor nu a şters voia bună de pe chipul jucătorilor. Mirajul titlului i-a transformat pe gălăţeni în nişte roboţi a căror singură misiune este câştigarea campionatului.

„Când am venit la Oţelul, jucătorii mă cam bombăneau pentru cât îi alergam. Acum, văzându-se lideri, şi-au dat seama că e spre binele lor ce fac", ne-a mai explicat Dorinel.

Bălăceala de final

Ultima zi de cantonament, cea de vineri, a însemnat şi recompensa mult aşteptată pentru fotbalişti. Munteanu i-a lăsat pe elevii săi să-şi petreacă întreaga după-amiază la bazin. După o serie de sărituri şi glume făcute cu colegii în apă, Silviu Ilie, proaspăt convocat la naţională, a dat semnalul retragerii.

„Hai, la saună şi apoi somn", a fost îndemnul extremei stânga a Oţelului. „Sincer să fiu, încă nu-mi vine să cred ce trăiesc. Acum, lumea mă întreabă la ce echipe din străinătate aş vrea să joc. Eu nici nu ştiu ce să răspund. De mic copil, mi-am dorit să joc la Oţelul Galaţi, să fiu căpitanul echipei şi să mă retrag aici. Totuşi, nici nu-ndrăzneam să visez că într-o zi mă voi bate la titlu", ne-a mărturisit Ilie.

Şi, într-adevăr, ceea ce se întâmplă la Galaţi este de necrezut pentru majoritatea oamenilor. Doar Dorinel Munteanu crede cu adevărat într-o minune. „Veţi vedea, la sfârşitul campionatului vom sărbători", a conchis antrenorul moldovenilor.

Jucătorii Oţelului au alternat distracţia din bazin cu alergările prin munţi şi efortul depus în sala de forţă  Foto: Adevărul

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite