Oţelul, oprită pe final la Basel. Clasamentul grupei C

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pena (dreapta) a marcat un gol superb, printr-o scăriţă, dar până la urmă Oţelul tot a pierdut
Pena (dreapta) a marcat un gol superb, printr-o scăriţă, dar până la urmă Oţelul tot a pierdut

Gălăţenii au jucat curajos, au puterea să revină după ce au fost conduşi, dar au pierdut în urma unei faze dubioase, la care arbitrul a dictat penalty şi eliminarea lui SălăgeanuFC Basel a luat şi un avantaj în privinţa locului trei în grupă, cel care asigură calificarea în primăvara Ligii Europa.

Oţelul de Liga Campionilor dă senzaţia că arată parcă altfel faţă de Oţelul de Liga 1. Sau cel puţin faţă de cel care a luat bătaie în ultima etapă cu 4-0 de la CFR Cluj. Jucătorii poartă aceleaşi nume, dar imnul Champions League te obligă. Sergiu Costin nu mai bubuie mingea ca la Galaţi, verdele impecabil de pe „St. Jacob Park" atrage ca un magnet, pe urme nevăzute sau neştiute până acum, pasele gălăţenilor. Dorinel, în schimb, şi-a schimbat doar ţinuta. E în costum acum, dar fluieră la fel după Râpă, cu degetele înfipte în cerul gurii, ca un vizitiu pocnind dintr-un bici invizibil. Iar ai lui îl aud parcă. Pena şi Ibeh se bâlbâie de câteva ori prin careul lui Sommer, iar Giurgiu ratează un şut care putea să-i mai domolească pe cei aproape 40.000 de spectatori zgomotoşi. Jumătate de oră a durat senzaţia de „Oţel european". Alexander Frei îl întinde serios pe Grahovac, iar elveţienii încep să populeze jumătatea gălăţenilor. E suficientă o singură cursă a căpitanului Streller pe dreapta, iar celălalt Frei, Fabian, înscrie cu capul. 1-0 pentru Basel după o fază simplă, mai simplă chiar decât cele cu care Oţelul câştiga campionatul anul trecut în România.
Repriza a doua începe tot cu Oţelul în faţă. Ibeh şi Antal, cu două ocazii în zece minute, anunţă egalarea. Care vine din piciorul lui Pena, după un şut al aceluiaşi Antal, respins în faţă de portarul lui Basel. Elveţienii reacţionează repede, dar Grahovac blochează tot. Jocul curge spre o remiză, dar vine minutul 83. Streller pătrunde în careu, cade după un duel cu Sălăgeanu, iar arbitrul dictează penalty şi eliminare. Alexander Frei transformă şi totul se termină pentru Oţelul. Chiar dacă Basel termină şi ea meciul în zece, iar Paraschiv ratează egalarea pe final, partida se încheie cu victoria gazdelor, care iau astfel şi un avantaj în perspectiva luptei pentru locul 3, cel care asigură calificarea în primăvara Ligii Europa.

Grupa C

Basel - Oţelul 2-1
F. Frey 39, A. Frey 84-pen. / Pena 58

Benfica - Man. United 1-1
Cardozo 24 / Giggs 42

Clasament

1. Basel 1 1 0 0 2-1 3
2. Man. United 1 0 1 0 1-1 1
3. Benfica 1 0 1 0 1-1 1
4. Oţelul 1 0 0 1 1-2 0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite