LIGA CAMPIONILOR: Basel a învins Oţelul, scor 2-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţelul Galaţi
Oţelul Galaţi

Elevii lui Dorinel Munteanu au început curajos partida de la Basel. În celălat meci al grupei, Benfica conduce pe Manchester United, scor 1-0, prin reuşita lui Cardozo, din minutul 24

UPDATE.ORA 22.58. După un început furibund al elveţienilor, gălăţenii au ieşit curajos pe contraatac. Şi după şutul excelent al lui Ibeh, a venit golul lui Pena, care a finalizat ca un mare atacant, printr-o scăriţă de fineţe. 1-1

UPDATE. ORA 22.48. Începutul reprizei a doua este la discreţia elveţienilor, care domină clar partida.

ORA 21.30. Oţelul, la meciul de debut în grupele Ligii Campionilor, a început extrem de curajos meciul de la Basel. Chiar în minutul 2, gălăţenii puteau deschide scorul prin Giurgiu, care a primit o pasă de la Silviu Ilie. Trei minute mai târziu, acelaşi Giurgiu a mai încercat să rezolve de unul singur o fază, dar şutul slab n.u i+a dat nicio emoţie lui Sommer. Repriza a continuat în aceleaşi coordonate, până la faza din minutul 39, când Fabian Frey a finalizat elegant o centrare venită de la Streller.

Rezultate complete la pauză:

Benfica - Manchester United 1-1

Cardozo 24 / Giggs 42

Grupa A

Manchester City - Napoli 0-0

Villarreal - Bayern Munchen 0-1
Kroos 7

Grupa B

Lille - ŢSKA Moscova 1-0

Sow 45

Inter Milano - Trabzonspor 0-0

Grupa D

Dinamo Zagreb - Real Madrid 0-0

Ajax - Ol. Lyon 0-0

La pauză, Basel - Oţelul 1-0.

Echipe de start
Basel: Y. Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovici, Park Jo-Hoo - Huggel - Xhaka, Cabral, F. Frei - A. Frei, Streller
Rezerve: Colomba, Ajeti, Xhaka, Buess, Kovaci, Zoua, Kwan-Ryong Pak
Antrenor: Thorsten Fink


Oţelul: Grahovac - Rîpă, Sg. Costin, Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, Filip - Antal, Ibeh, S.Ilie - Pena
Rezerve: Brăneţ, Ljbinkovici, Paraschiv, Frunză, Sîrghi, Neagu, Viglianti
Antrenor: Dorinel Munteanu

Oţelul, cenuşăreasa Ligii Campionilor

Oţelul Galaţi îşi începe astăzi aventura în grupele Ligii Campionilor cu un meci jucat în deplasare, cu Basel. Conform celor de la transfermarkt.de, Oţelul este a doua cea mai slabă echipă din cea mai importantă competiţie de fotbal intercluburi.

15.475.000 de euro valoarează formaţia antrenată de Dorinel Munteanu, Cornel Râpă fiind cel mai bine cotat fotbalist (un milion de euro). Doar BATE Borisov are un lot mai slab, acesta valorând 12,3 milioane de euro. Adversara campioanei României din această seară, FC Basel, are un lot care valorează puţin peste 38 de milioane de euro.

Cel mai mic buget

Gălăţenii nu stau prost doar în ceea ce priveşte valoarea lotului, ci şi în ceea ce priveşte bugetul. Astfel, Marius Stan trebuie să facă performanţă cu numai cinci milioane de euro, atât cât a avut şi în sezon trecut, când a reuşit să o facă pe Oţelul campioană. Prin comparaţie, BATE Borisov se poate lăuda cu un buget de şase milioane de euro, iar APOEL Nicosia are de cheltuit în acest an opt milioane de euro.

Frunză, singurul care a jucat în Ligă

Sorin Frunză este singurul jucător din lotul Oţelului care a mai jucat în Liga Campionilor. El a evoluat de cinci ori pentru Unirea Urziceni în ediţia 2009/2010 a grupelor Ligii Campionilor, iar apoi a continuat aventura cu ialomiţenii în Liga Europa. La rândul său, Dorinel Munteanu are o experienţă limitată în cupele eurpene, ca antrenor. A prins trei meciuri cu CFR Cluj în Intertoto, în 2005, şi alte trei jocuri pe banca tehnică a Stelei în grupele Ligii Campionilor, ediţia 2008/2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite