Oţel lipsit de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lotul Oţelul Galaţi
Lotul Oţelul Galaţi

Lotul „subţire“ este principala cauză pentru care Galaţiul nu face faţă rigorilor Ligii Campionilor.

Aveţi alături poza de start a Oţelului la meciul cu Benfica. Simpla şi telegrafica biografie a fiecărui jucător în parte până să vină la Galaţi explică marele zero din dreptul punctelor pe care campioana României încă nu le-a făcut în Liga Campionilor.  Şi, cum următoarele două meciuri sunt împotriva lui Manchester United, e greu de crezut că acel zero se va modifica prea curând. Mai ales că „diavolii", cu doar două puncte în startul grupei, vor trage tare cu Oţelul pentru a-şi asigura calificarea.

Dacă privim cifrele echipei lui Dorinel, le găsim de-o modestie rar întâlnită. Posesia de doar 38% de la Basel a fost bună faţă de doar 35 de procente cu Benfica. În limbajul specialiştilor, asta înseamnă că n-ai prea pus piciorul pe minge. Din această posesie săracă au rezultat doar două şuturi pe poarta Benficăi. La Basel, unde Oţelul marcase, se trăsese de şase ori la poarta elveţiană. Dar e greu să arăţi mai bine de-atât când lotul tău e format din veterani (Costin, Frunză, Giurgiu), din oameni veniţi din ligile inferioare (Filip, Pena) sau din străini care au venit cam de nicăieri (Ibeh, Viglianti, Perendija, Ljubinkovici, Skubici).

Click pentru a vedea Lotul Oţelul Galaţi



N-au nimerit-o nici cu preţul biletelor

Lăcomia de care oficialii Oţelului au dat dovadă în momentul în care au fixat preţurile biletelor pentru partida cu Benfica i-a costat scump. Doar acustica excelentă a stadionului a mai salvat puţin imaginea dezolantă a tribunelor golaşe de pe „Arena Naţională". Cel mai ieftin tichet la meci a costat 50 de lei. „Mă aştept să avem mulţi spectatori. S-au vândut deja 15.000 de bilete, dar sper să mai dăm câteva mii până la ora meciului cu Benfica", spunea Marius Stan acum două săptămâni. Totul a fost însă o iluzie. Doar 6.824 de spectatori plătitori au asistat la meci, dintre care numai 2.000 au venit din Galaţi. „Decât să fie stadionul plin şi să te înjure, mai bine puţini spectatori, dar buni", a comentat Antal la final.

Gazonul a rezistat

Iarba olandeză a trecut cu brio testul primului joc. „Noi văzusem încă de la antrenament că gazonul este mult mai bun decât cel de prima oară", a mărturisit acelaşi Antal. Aseară, suprafaţa de joc a fost testată şi de cei de la PSV Eindhoven, care vor înfrunta, azi, Rapidul pe aceeaşi arenă.

Combinatul se dezice de ei

Directorul general al Arcelor Mittal Galaţi, Thierry Le Gall, a reconfirmat faptul că Oţelul ar putea rămâne fără sprijinul financiar al combinatului. „Viitorul clubului nu e alături de noi", a spus Le Gall. Contractul de sponsorizare dintre Oţelul şi combinat expiră la finalul anului 2011, fiind în valoare de 2,5 milioane de euro.

info
info
info
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite