Oprişan e omul FRF!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Oprişan, înainte să distrugă gazonul la meciul România - Danemarca, scor 2-5
Adrian Oprişan, înainte să distrugă gazonul la meciul România - Danemarca, scor 2-5

Cel care a distrus gazonul la România – Franţa este un personaj agreat de Federaţia Română de Fotbal, firma lui ocupându-se şi de suprafeţele de joc de la Mogoşoaia şi de la Buftea. Toată lumea a înfierat starea gazonului de la România – Franţa, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre Mircea Sandu.

Preşedintele FRF a vorbit despre „obstacole inerente" în procesul de montare a suprafeţei de joc, însă a evitat să arate cu degetul pe cineva. Motivul e simplu: Adrian Oprişan este un personaj agreat de cei de la Federaţia Română de Fotbal. Firma lui Oprişan, Gama Verde, a avut mai multe contracte cu cei de la FRF, „plantând" gazonul atât la Centrul Naţional de la Mogoşoaia, care aparţine federaţiei, cât şi la Centrul Tehnic FRF - Buftea, inaugurat cu mare fast chiar în ziua partidei dintre România şi Franţa în prezenţa preşedintelui FIFA, Joseph Blatter.

De altfel, complexul din Buftea a găzduit şi meciuri de la Campionatul European de tineret, disputat în iulie, iar gazonul s-a prezentat rezonabil. Chiar dacă FRF nu a avut, teoretic, nicio implicare în construirea şi montarea gazonului de pe „Arena Naţională", se pare că dinspre birourile de la „Casa Fotbalului" a venit recomandarea ca firma lui Oprişan să primească lucrarea asigurării suprafeţei de joc. Altfel nu se explică de ce, în ciuda faptului că inaugurarea a fost stricată de starea mizerabilă a gazonului, nimeni de la federaţie nu a luat atitudine pe această temă.

Mai mult decât atât, un alt oficial al FRF, vicepreşedintele Dumitru Dragomir, a găsit şi el scuze pentru ceea ce s-a întâmplat, spunând că gazonul de pe „Arena Naţională" avea nevoie de mai mult timp pentru a prinde rădăcini, iar de vină pentru starea acestuia este... Inna, care s-a zbenguit înaintea meciului. Nici Victor Piţurcă nu a acuzat cu vehemenţă starea gazonului. E posibil ca selecţionerul să se fi gândit că un teren denivelat chiar ne poate ajuta, ţinând cont de superioritatea tehnică a adversarului şi de „antecedentul" cu Franţa din 2008, când am ales să jucăm la Constanţa pe un gazon prost.

S-a „băgat în seamă" şi la Ploieşti

Adrian Oprişan şi-a oferit serviciile şi la Ploieşti, încercând să prindă contractul de amenajare a suprafeţei de joc pe noua arenă „Ilie Oană". Cei de la Petrolul l-au refuzat, alegând să angajeze o firmă din Austria. La o zi după dezastrul de pe „Arena Naţională", speriat de ceea ce a văzut, Vivi Răchită şi-a scos jucătorii la antrenament, pentru a testa noul gazon, însă acesta a rezistat fără probleme. Stadionul din Ploieşti se va inaugura cu un meci demonstrativ la 21 septembrie.A treia arenă care se va inaugura în această toamnă, Cluj Arena, a apelat la serviciile firmei Eco Garden. Aceasta a adus gazonul din Germania şi a dat asigurări că totul va fi perfect la primul meci. Arena se va deschide cu un concert Scorpions la 8 octombrie.

Cum e la alţii

- Donbass Arena (Doneţk) - inaugurat în august 2009, stadionul Şahtiorului are gazon natural. Sistemele de drenaj şi aerisire au fost montate cu un an înainte, iar din primăvară s-a însămânţat gazonul. Din cauza temperaturilor neprielnice din Ucraina, s-a folosit un sistem de iluminare artificială.
- Türk Telekom Arena (Istanbul) - deschis în ianuarie 2011, arena pe care  joacă Galatasaray a luat gazonul din Olanda cu trei luni înainte de primul meci, în octombrie. Şi în acest caz, firma a adus „lumina" pe stadion.
- Coface Arena (Mainz) - stadionul a fost inaugurat la începutul lui iulie. Gazonul a venit tot din Olanda cu 15 TIR-uri, la sfârşitul lunii aprilie, şi a fost montat într-o singură zi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite