Adrian Oprişan: "Meciul cu Argentina, din 10 august, ar fi avut condiţii optime"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul firmei Gama Verde, care a montat gazonul pe Arena Naţională, Adrian Oprişan, spune că partida România-Argentina s-ar fi jucat în condiţii perfecte, dar că problemele la gazon au apărut ulterior, când efectul de seră provocat de temperaturile mari "a blocat tot sistemul radicular".

"Suprafaţa de joc a fost pregătită în mod expres pentru partida România-Argentina (programată pentru 10 august - n.r.). Dacă s-ar fi jucat această partidă, ea s-ar fi desfăşurat în condiţii optime pentru simplul motiv că rulourile cu gazon erau montate de circa zece zile. Pentru că gazonul avea atunci trei centimetri, se preta perfect şi a fost ales special pentru a putea juca o partidă după zece zile de la montarea rulorilor. Astfel de rulouri se montează pe toate stadioanele mari din lume", a declarat corespondentului ProSport Adrian Oprişan, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

El a afirmat că problemele au apărut ulterior, din cauza temperaturii exterioare, a celei din interiorul arenei, dar şi din cauza lipsei unui sistem de recirculare a aerului la nivelul gazonului. "Ulterior, temperaturile ridicate, cuprinse între 29-34 grade Celsius, au dus la încetinirea şi chiar stoparea sistemului radicular. Trebuie explicat faptul că la temperaturile exterioare se adaugă temperatura din interiorul arenei, temperaturile de la nivelul solului care erau şi mai ridicate comparativ cu temperaturile exterioare. Plus lipsa de recirculare a aerului de la nivelul suprafeţei de joc. Toate aceste elemente au dus la crearea unui efect de seră care a blocat tot sistemul radicular (rădăcini - n.r.) şi chiar la întoarcerea acestora către suprafaţă pentru a putea prelua oxigenul şi să facă schimbul de gaze între sol şi atmosferă. Din aceste considerente au apărut aceste deteriorări la suprafaţa gazonului şi s-a ajuns la lipsa de stabilitate sau ancorare a acestuia în stratul suport", a explicat Adrian Oprişan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite