Olăroiu, colac de salvare pentru Dică şi Nicoliţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurii doi „supravieţuitori“ din precedentul mandat al lui Oli în Ghencea speră să-şi relanseze carierele odată cu revenirea tehnicianului cu care au câştigat un titlu şi o Supercupă a României. Sub comanda lui Olăroiu, Dică a ajuns golgheterul roş-albaştrilor, iar Nicoliţă la echipa naţională. Acum, amândoi traversează o criză de formă.

Revenirea lui Oli la Steaua, chiar dacă temporară în acest moment, nu l-a încântat doar pe Gigi Becali, ci şi pe doi dintre fotbaliştii roş-albaştrilor. E vorbă de Bănel Nicoliţă şi de Nicolae Dică, adică singurii jucători aflaţi la prima echipă, care au mai lucrat cu Oli şi în precedentul mandat al acestuia în Ghencea. Sub comanda lui Olăroiu, cei doi au traversat cele mai bune perioade din carierele lor, totul culminând cu câştigarea campionatului, a Supercupei, dar şi cu acea calificare senzaţională în semifinalele Cupei UEFA.

Dică, trei goluri în doi ani!

După plecarea lui Oli din Ghencea însă, Nicoliţă şi Dică au luat-o pe o pantă descendentă. Ultimul a şi părăsit Ghencea, a fost „turist" pe la patru echipe, a jucat foarte puţin şi a înscris doar  trei goluri în doi ani! Ce-i drept şi-a trecut în CV un event cu CFR, însă contribuţia sa la performanţa clujenilor a fost una minimă.

Nicoliţă a pierdut naţionala

Nici lui Bănel nu i-a mers prea bine fără Oli. În primul rând, a fost plimbat pe mai multe posturi. Lăcătuş l-a folosit fundaş dreapta, iar Bergodi mijlocaş stânga, însă ambele „experimente" au eşuat. Încet-încet, fotbalistul de 26 de ani a pierdut şi echipa naţională, iar în acest sezon a ajuns să fie din ce în ce mai criticat. Ultimul care l-a pus la zid a fost chiar preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir: „Nicoliţă nu face nimic, niciun dribling, nicio fază. Cu astfel de jucători nu te poţi lupta la titlu".

Oli i-a sprijinit mereu

Chiar dacă în ultimii patru ani a antrenat în Asia, Cosmin Olăroiu le-a luat apărarea celor doi, ori de câte ori aceştia au fost criticaţi. „Bănel nu are multe realizări tehnice, dar munceşte enorm. Cere mingea în profunzime. Merge peste adversar. Se retrage şi ajută şi apărarea", a spus tehnicianul despre Nicoliţă. Oli a salutat şi revenirea lui Dică în Ghencea: „Pe vremea mea, era un punct-cheie la Steaua. Jocul nostru era construit pentru el. Dică are capacitatea de a apărea la finalizare şi de a înscrie".

Tactică pentru Dică, încurajări pentru Bănel

Cum va încerca Oli să-i readucă pe Dică şi pe Nicoliţă pe linia de plutire? În privinţa primului, antrenorul va încerca să aplice acelaşi plan tactic datorită căruia „Dicanio" a ajuns golgheterul roş-albaştrilor. La Bănel lucrurile sunt mai simple. Olăroiu va lucra la moralul zdruncinat al jucătorului său. A mai reuşit asta şi în trecut! În 2006, înainte de returul cu Betis, din optimile Cupei UEFA, Nicoliţă traversa o perioadă dificilă fiind atacat din toate părţile. În ziua meciului cu spaniolii, Oli a avut o discuţie între patru ochi cu mijlocaşul său: „Vreau să uiţi de absolut tot ce spun alţii despre tine. Important e ce cred eu, iar eu o să te titularizez. Nu e nicio presiune pe tine. Dacă nu iese bine, eu răspund". Rezultatul? Bănel a marcat două goluri, contribuind decisiv la victoria roş-albaştrilor cu 3-0 şi la calificarea Stelei în sferturile Cupei UEFA.

"O maşină are nevoie de bujie? Are! Eh, ăsta e rolul lui Bănel la echipă. Într-o echipă nu poţi să joci cu trei fotbalişti ca Mutu, dar îţi trebuie neapărat unul ca Nicoliţă.''
Cosmin Olăroiu antrenor Steaua

"Dică are simţul golului! Ştie să apară în locurile potrivite. Asta e o specie rară de jucători fiindcă lucrul ăsta nu-l poţi antrena.''
Cosmin Olăroiu  antrenor Steaua

PARADOX

Apărat de Oli, Nicolae Dică se află în dizgraţia patronului. Gigi Becali l-a luat peste picior pe „Dicanio" ori de câte ori a avut ocazia.

Dică şi Bănel în cifre

Dică sub comanda lui Olăroiu
Meciuri / goluri la Steaua: 38 / 17
A câştigat un titlu şi o Supercupă
Dică fără Olăroiu
Meciuri / goluri la Steaua: 38 / 12
Meciuri / goluri la Catania: 3 / 0
Meciuri / goluri la Iraklis: 13 / 3
Meciuri / goluri la CFR: 13 / 0
Meciuri / goluri la Manisaspor: 6 / 0
A câştigat un titlu şi o cupă cu CFR
Nicoliţă cu Olăroiu
Meciuri / goluri la Steaua: 47 / 6
A câştigat un titlu şi o Supercupă
Nicoliţă fără Olăroiu
Meciuri / goluri la Steaua: 105 / 11

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite