„Numai cu ruşii nu voiam să picăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unirea Urziceni o va întâlni pe Zenit Sankt Petersburg în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Dubla manşă va avea loc pe 27/28 iulie (turul, la Bucureşti) şi 3/4 august (returul, în deplasare).

Mihai Stoica a avut gura păguboasă. „Aş vrea să jucăm cu Ajax, dar sunt sigur că vom cădea cu Zenit Sankt Petersburg", a spus managerul general al Urziceniului cu câteva zile înaintea tragerii la sorţi a partidelor din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar soarta a scos ieri în calea ialomiţenilor chiar formaţia rusă.

„Ce să mai spunem?! Am avut mare ghinion. Eu şi colegii mei suntem de părere că am picat cu cel mai puternic adversar. Zenit era singura echipă pe care nu ne doream să o întâlnim. Asta, este! Calificarea nu este jucată. Avem şansa noastră şi credem în ea", a declarat portarul Giedrius Arlauskis. „Din păcate, în faţa unui asemenea adversar nu ne putem considera favoriţi. Sperăm ca publicul din Ghencea să fie alături de noi", a spus mijlocaşul Iulian Apostol.

Directorul sportiv al ialomiţenilor, Narcis Răducan, a lăsat de înţeles că Unirea poate să o elimine pe Zenit. „Nu ne vom da bătuţi, am acumulat experienţă, am prins curaj. Ruşii nu sunt mai buni decât Liverpool, dar au un buget mare, salarii foarte mari şi vor neapărat să se califice", a menţionat Narcis Răducan.

Mitică prevede calificarea Unirii!

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, este de părere că pe Unirea o aşteaptă o „dublă" de foc: „Zenit Sankt Petersburg? Nu sună bine! E greu de tot, extraordinar de greu! Urziceni a dat de echipa dracului! Cu toate acestea, am mare încredere în Unirea! Cred că se califică, pe cuvântul meu!". Nici fostul antrenor al ialomiţenilor, Dan Petrescu, nu crede că Unirea e ca şi eliminată: „Zenit are mulţi fotbalişti importanţi, un antrenor titrat, dar cred în potenţialul Unirii. Şansele sunt egale!". Imediat după tragerea la sorţi de ieri, ruşii au anunţat că obiectivul lor este să ajungă în optimile de finală ale Ligii Campionilor!

Zenit e lider în Rusia

Adversara Unirii în turul trei preliminar din Liga Campionilor e lider autoritar în campionatul din Rusia. După 12 etape în care a nu a cunoscut înfrângerea, formaţia antrenată de Luciano Spalletti are 30 de puncte în clasament, cu şase mai mult decât ocupanta locului secund, ŢSKA Moscova. Sezonul trecut, Zenit a terminat pe locul 3.

Doi români au jucat pentru ruşi

La Zenit Sankt Petersburg au jucat de-a lungul timpului şi doi români: Daniel Chiriţă şi Zeno Bundea. Primul a evoluat aproape trei ani pentru formaţia rusă, iar cel de-al doilea doar cinci luni. „Zenit e foarte periculoasă pe teren propriu, pune o presiune mare pe adversar", a spus Chiriţă. „Ruşii sunt favoriţi", a punctat Bundea.

Ronny Levy

- Vârsta: 43 de ani
- Echipe antrenate: Maccabi Haifa, Maccabi Petah Tikva
- Palmares: trei titluri în Israel
- Salariu: 300.000 de euro
- Obiectiv: grupele Ligii Campionilor, iar în campionat - locurile 1-5

Unirea Urziceni

- Fondat: 1954
- Culori: alb-albastru
- Stadion: „Tineretului", 7.000 de locuri
- Palmares: un titlu de campioană a României
- Vedeta: Marius Bilaşco; valoare de piaţă: 1.500.000 euro
- Valoare lot: 24.675.000 euro
- Buget: 4.000.000 euro
- Transferuri în această vară: Adrian Neaga, Petre Marin, Maurice Dale
- Valoare transferuri: 300.000 de euro
- Echipa-tip (1-4-4-2): Arlauskis - P. Marin, Maftei, Galamaz, Brandan - Pădureţu, Apostol, Paraschiv, Frunză - Onofraş, Bilaşco

Luciano Spalletti

- Vârsta: 51 de ani
- Echipe antrenate: Empoli, Sampdoria, Venezia, Ancona, Udinese, AS Roma
- Palmares: două cupe şi o supercupă în Italia, o cupă în Rusia
- Salariu: 4,4 mil. euro
- Obiectiv: campionatul, cupa şi optimile Ligii Campionilor

Zenit Sankt Petersburg

- Fondat: 1925
- Culori: alb-albastru
- Stadion: „Petrovski", 21.570 de locuri
- Palmares: două titluri de campioană, trei cupe şi două supercupe ale URSS/Rusiei, Cupa UEFA şi Supercupa Europei (2008)
- Vedeta: Danny; valoare de piaţă: 17.000.000 euro
- Valoare lot: 119.350.000 euro
- Buget: 75.000.000 euro
- Transfer în această vară: Alexandăr Bukharov (12.000.000 euro)
- Echipa-tip (1-4-2-3-1): Malafeev - Aniukov, Krizanac, Lombaerts, Hubocan - Denisov, Jirianov - Bîstrov, Danny, Lazovici - Kerjakov

Timişorenii, cei mai norocoşi

În turul trei preliminar al Ligii Europa, echipa alb-violetă va juca în proporţie de 99,99 la sută cu finlandezii de la MyPa, învingători cu 3-0 în manşa tur a meciului cu andorrezii de la Saint Julia.

Preşedintele comitetului director al clubului, Gheorghe Chivorchian, îşi doreşte ca deja după prima întâlnire echipa sa să tranşeze problema calificării. „Nu ştiu dacă e bine sau rău că jucăm primul meci acasă. Îmi doresc să luăm o opţiune serioasă pentru calificare încă din manşa tur, pentru că în etapa din Liga 1 programată pe 7 august jucăm cu CFR Cluj. Returul, în Finlanda, este programat pe 5 august, şi ar fi bine ca până la acel meci ecuaţia calificării să fie în mare parte rezolvată, pentru a putea juca mai liniştiţi în perspectiva derby-ului cu campioana", a explicat oficialul echipei bănăţene. Meciul tur are loc pe 29 iulie.

Acesta îi îndeamnă pe jucători la prudenţă, chiar dacă fotbalul din Finlanda este teoretic inferior celui autohton. „După cum se vede şi în meciurile inter-ţări, şi în competiţiile europene, în fotbalul de azi nu prea mai sunt echipe mici. Dacă îi consideri din start mai slabi decât tine, s-ar putea să ai surprize. Orice meci trebuie să fie tratat cu seriozitate pentru a fi câştigat, iar la asta mă aştept şi eu de la echipă. Evoluţia băieţilor din meciurile amicale îmi dă încredere, au jucat bine, au marcat multe goluri", a mai spus Chivorchian.

MyPa

- Anul înfiinţării: 1947
- Palmares: un titlu de campioană (2005) şi trei cupe ale Finlandei (1992, 1995, 2004)
- Stadion: Saviniemi (4.167 de locuri)
- Antrenor: Janne Lindberg, 44 de ani
- Vedeta echipei: Pele Koljonen (Finlanda), cotat la 400.000 de euro
- Valoarea totală a lotului: 4.350.000 euro
- Are patru străini în lot, niciun internaţional: un rus, un canadian, un turc şi un fotbalist cu dublă cetăţenie, braziliană şi turcă
- A terminat ultimul sezon pe locul nouă, participând în Liga Europei datorită poziţiei în clasamentul fair‑play
- După 13 etape, ocupă poziţia a 11-a din 14 echipe.
- Echipa-tip (1-4-4-2): Kuismala - Lindberg, Uimaniemi, Timoska, Oksanen - Hietanen, Okkonen, Saxman, Aijala - Koljonen, Ricketts.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite