Nu vrea să se lase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vali Năstase are 217 partide în Liga I, fiind cel mai experimentat fotbalist din lotul Gloriei Bistriţa
Vali Năstase are 217 partide în Liga I, fiind cel mai experimentat fotbalist din lotul Gloriei Bistriţa

Fundaşul Gloriei Bistriţa, Vali Năstase, care va împlini 38 de ani în luna octombrie, e cel mai bătrân jucător care va evolua în noua ediţie de campionat.

Jucătorii de peste 30 de ani nu prea mai au căutare în Liga I. Foarte mulţi dintre veterani au dispărut din loturile echipelor prim-divizionare în această vară.

Printre „bătrânii" care au evoluat în sezonul precedent, dar au dispărut între timp din prim-plan, se numără Robert Ilyeş (38 de ani), Ilie Baicu (38), Mihai Stere (37), Adrian Mihalcea (36), Pompiliu Stoica (36), Adaílton Martins (35), Gabriel Boştină (35) sau Florentin Dumitru (35). În afara lui Stere, care joacă acum pentru Corona Braşov, ceilalţi vor renunţa probabil definitiv la carieră.
 
Statistica ultimilor zece ani, potrivit căreia cel mai bătrân jucător al sezonului a avut cel puţin 38 de ani, este salvată în noul an competiţional de către Valentin Năstase. Fundaşul nou-promovatei Gloria Bistriţa are de gând să mai joace cel puţin până în vara anului viitor. „Am vorbit cu nea Jean încă de anul trecut şi i-am spus că eu vreau să mai joc pentru Gloria, indiferent de liga în care va fi echipa. Decât să stau prin crâşme, mai bine joc fotbal, atâta cât simt că mai pot", a explicat „Pepene".

„Pepene" a evoluat cinci ani în italia

Vali Năstase a debutat la seniori în 1993, chiar sub tricoul actualei sale echipe. De la Bistriţa, el a plecat la FC Argeş, unde a stat cinci sezoane, iar de acolo la Dinamo. După trei ani în tricoul „câinilor", el s-a transferat în Italia, rezistând în Il Calcio 5 ediţii de campionat. A jucat pentru Genoa, Palermo, Bologna şi Ascoli şi are peste 100 de meciuri în cel mai tare campionat al lumii.

În 2007, Năstase s-a întors la Dinamo, însă doar pentru două meciuri, deoarece a plecat din nou în străinătate, alegând liga a doua germană şi formaţia Eintracht Braunschweig. Acum trei sezoane, fundaşul Bistriţei s-a întors acasă şi de atunci e piesă de bază la echipa ardeleană.

Locul al doilea în topul celor mai vârstnici jucători din Liga I este ocupat de „veşnic tânărul" atacant al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu, care va împlini 36 de ani în iarnă. „Indiferent că am fani sau nu, că le convine unora sau nu, eu ştiu că mai am un an de contract şi o să fiu trup şi suflet pentru Dinamo, cel puţin până în vara anului 2013. Nu sunt genul să mă dau uşor bătut", a declarat Dănciulescu.

Mircea Lucescu a jucat în divizia a la 45 de ani

Fotbalistul cu vârsta cea mai ridicată care a jucat vreodata pe gazoanele primului eşalon este Mircea Lucescu, care a fost protagonistul unei situaţii hazlii. La meciul Dinamo - Farul, scor 2-1, din sezonul 1988-1989, cele două echipe au încălcat dispoziţia FRF, de a nu folosi jucători aflaţi în vederile naţionalei. Pentru Dinamo au jucat Lupu şi Răducioiu, în timp ce constănţenii l-au folosit pe Marian Popa.

Din acest motiv, antrenorii celor două formaţii au fost suspendaţi. Pentru a dribla sancţiunea, Mircea Lucescu, tehnicianul „câinilor", a avut o idee inedită. El a luat loc pe bancă ca fotbalist, în meciul cu Sportul Studenţesc, intrând şi în teren în minutul 75 al partidei!

4 selecţii la naţională are Vali Năstase, toate în perioada 1999- 2005

info
Info
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite