Nu-l suspendă, dar nici nu-l mai convoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu (stânga) a marcat golul victoriei Stelei împotriva Oţelului
Bogdan Stancu (stânga) a marcat golul victoriei Stelei împotriva Oţelului

Oţelul cere câştigarea partidei cu Steaua la „masa verde”, acuzând că Bogdan Stancu s-a dat accidentat la naţională, dar a intrat pe teren la două zile după meciul selecţionatei divizionare. FRF nu poate lua măsuri împotriva atacantului întrucât întâlnirea România U-23 – Italia U-23 n-a fost oficială. Totuşi, „Motanul” a ieşit din calculele selecţionerului.

Dinamoviştii au luat foc după partida Steaua - Oţelul, acuzând primii faptul că roş-albaştrii l-au folosit pe Bogdan Stancu. „Federaţia trebuie să conteste prezenţa lui Stancu în teren, având în vedere că jucătorul nu a fost la lot, motivând că e accidentat. Lupescu trebuie să facă demersurile necesare, nu poţi sfida fotbalul românesc", a spus directorul sportiv al „câinilor", Constantin Dănilescu.

„Regulamentul e clar. Trebuie să câştigăm cu 3-0. Noi vom face memoriu, dar mă tem că nu se va aplica legea, pentru că aşa e în România. Un fotbalist al nostru, Antal, nu a putut fi titular în Ghencea pentru că a jucat contra Italiei. Nu e corect că Stancu nu s-a prezentat la convocare", a răbufnit şi preşedintele Oţelului, Marius Stan.

Argăseală: „o tâmpenie"

Totuşi, steliştii s-au apărat, insistând că „Motanul" chiar a fost accidentat, motiv pentru care nu s-a prezentat sub comanda lui Răzvan Lucescu. „E o tâmpenie ce se întâmplă. Am avut o înţelegere cu Răzvan de a-l menaja pe Bogdan. El a avut contractură, iar luni şi marţi s-a antrenat separat. Oţelul să facă oricâte memorii vrea", a reacţionat preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală.

Surse FRF au dezvăluit pentru „Adevărul" că atacantul Stelei nu va fi suspendat, şi nici Steaua nu poate fi depunctată. Motivul? Acţiunea naţionalei nu a avut caracter oficial fiind vorba de o selecţionată divizionară.

Lupescu îi ironizează

Totuşi, drept pedeapsă este posibil ca vârful de 22 de ani să fie ocolit de selecţionerul Răzvan Lucescu la viitoarele jocuri ale echipei naţionale.

„Acest amical era în primul rând pentru ei, jucătorii. Nu se pune problema să-l suspendăm pe Stancu şi nici nu vrem să fim în conflict cu clubul Steaua. Totuşi, la viitoarele convocări ne vom gândi de două ori pe cine să chemăm din Ghencea, ca nu cumva să li se accidenteze fotbaliştii pe la naţională", a lămurit situaţia directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu.

"Meciul cu Italia nu s-a jucat la o dată oficială. De aceea, noi nu puteam obliga cluburile să-şilase jucătorii la lot. Răzvan a vorbit cu Argăseală, care i-a spus că Stancu are o contractură. Nu e nicio problemă că apoi a jucat pentru Steaua."
Mircea Sandu
preşedinte FRF

Rădoi a stat patru etape!

Steaua a mai trecut printr-o situaţie similară în urmă cu cinci ani. Atunci, Mirel Rădoi a pretins că este accidentat şi a plecat de la lot fără acceptul selecţionerului Victor Piţurcă.

Piţi a întocmit un memoriu, iar fostul căpitan din Ghencea a fost suspendat pentru patru etape. După acel episod, Rădoi a fost sărit de pe lista de convocări pentru o lungă perioadă. Ulterior, şi-a cerut scuze public pentru a fi reprimit la echipa naţională.

Revin indezirabilii lui Gigi Becali în derby

Prima victorie a Stelei din acest retur s-a obţinut cu mari sacrificii. Astfel, meciul cu Oţelul l-a lăsat pe Stoichiţă în imposibilitatea de a se baza pe doi dintre oamenii săi de bază în derby-ul cu Dinamo de miercuri. E vorba de Artiom Karamyan, armeanul suferind o accidentare, şi de Jivko Jelev, care a primit al patrulea cartonaş galben din acest campionat.

"Nu ştiu de ce Jelev a luat cartonaşul ăla. Probabil că aşa a fost directiva. Ordinul l-a dat Borcea, normal. El are mai multe relaţii, asta e şmecheria", a reacţionat, nervos, Gigi Becali. Astfel, în eternul derby, "Lippi" va fi nevoit să improvizeze în linia de fund, urmând să-i folosească pe jucătorii pe care latifundiarul i-a desfiinţat în urmă cu puţin timp.

Joacă tudose sau Baciu

Dacă în centrul axului defensiv Stoichiţă îi va titulariza pe Tudose sau pe Baciu lângă cipriotul Parpas, în banda stângă a apărării va reapărea Petre Marin. Jelev şi Karamyan nu sunt singurele absenţe ale Stelei. Proaspăt venitul senegalez Gora Tall reprezintă un caz special.

"Am fost cu el la doctor, pentru că se văita că e obosit. Am constatat că pe o scară a epuizării de la 1 la 10, el e pe la 9! S-a văitat în ultimele zile că pregătirea în România e mult mai tare decât cea din Cipru", a explicat Stoichiţă. Nici Cristi Tănase nu va putea fi folosit în derby.  Mijlocaşul este nerefăcut după operaţia suferită în urma infecţiei din cavitatea bucală.

1-0

Steaua: Zapata - Golanski, Parpas, Jelev, Art. Karamyan (P. Marin 50) - Szekely, Ov. Petre, Toja (Pleşan 55), Nicoliţă - Stancu (Pepe Moreno 88), Kapetanos.

Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgean - L. Iorga (Antal 46), I. Neagu, Giurgiu, G. Paraschiv, Ochiroşii (S. Ilie 50) - Axente (Pena 75).

Antrenor: Dorinel Munteanu.

Gol:  B. Stancu (12)

Stadionul „Steaua":  7.000

Arbitru: Victor Berbecaru

Tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite