Nu-i mai interesează nici Liga Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 17 puncte în urma liderului Oţelul şi cu şanse mici să mai „prindă“ un loc pentru Europa, campionii de la CFR Cluj s-au reorientat din mers. Renunţă la orice obiectiv în acest sezon pentru a promova în echipă cât mai mulţi tineri. Prin această măsură, patronul Arpad Paszkany face şi economii serioase.

După înfrângerea cu Timişoara, campionii de la CFR Cluj şi-au luat adio de la titlu. Patronul Arpad Paszkany le-a trasat angajaţilor săi o nouă directivă: renunţă şi la posibilitatea de a juca în Liga Europa, pentru a reconstrui echipa, bazându-se pe cei cinci jucători sub 20 de ani pe care Alin Minteauan îi are în lot.

„O să am o discuţie cu staff-ul tehnic ca în următoarele etape să jucăm cu mai mulţi tineri. Pentru mine, Liga Europa nu este un obiectiv. Locurile 2, 3, 5 nu contează. E ca la Olimpiadă, toată lumea ţine minte doar campionul", a spus omul cu banii din Gruia, după ce echipa sa a pierdut acasă cu Timişoara, scor 1-2. Acelaşi discurs l-a avut şi preşedintele Iuliu Mureşan. „Nici la locul doi nu mai putem spera, care este foarte departe. Ne vom baza pe jucători mai tineri pe viitor", a precizat acesta.

Economii la bani

Dincolo de măsura strict sportivă, şefii campioanei vor face şi economii serioase. Asta pentru că mai mulţi dintre titularii obişnuiţi ai lui Alin Minteuan au în contract bonusuri pentru meciuri jucate, fapt care nu se regăseşte în înţelegerile pe care clubul le are cu cei cinci puşti. În plus, în cazul în care clujenii nu prind Liga Europa, fotbaliştii nu primesc bonusurile pentru performanţă, peste un milion de euro, bani pe care  Paszkany nu i-ar fi recuperat cu o prezenţă în a doua competiţie inter-cluburi ca valoare de pe continent.

CFR-ul are câte un jucător sub 20 de ani pentru fiecare compartiment. În poartă poate intra Călin Tiuţ, fotbalist de 19 ani, care a fost inclus şi pe lista pe care ardelenii au trimis-o la UEFA pentru meciurile din Liga Campionilor. În apărare, Minteuan îl are pe Paul Mocan, un fundaş de 19 ani, care a mers în cantonamentele din această iarnă ale celor din Gruia.

 Mijlocaşul Adrian Păun, 16 ani, este pariul lui Paszkany pentru viitorul clujenilor, fotbalistul fiind unul dintre preferaţii patronului. În atac, Sergiu Negruţ, 18 ani, şi Sergiu Buş, 19 ani, sunt deja „veterani", ei făcând parte din locul CFR-ului la mai multe jocuri din Liga I încă din sezonul trecut.

Pe cine vor să promoveze clujenii

-Călin Tiuţ - portar, 19 ani
-Paul Mocan - fundaş,          19 ani
-Adrian Păun - mijlocaş,          16 ani
-Sergiu Negruţ - atacant,         18 ani
-Sergiu Buş - atacant,   19 ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite