Noua ordine din Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul pentru putere din sânul Stelei a fost câştigat definitiv de către apropiaţii patronului, din rândul cărora vicepreşedintele CA, Teia Sponte, joacă un rol determinant. Pe lângă tehnicianul Marius Lăcătuş, din stafful Stelei au dispărut începând de ieri şi doi dintre antrenorii secunzi: Nelu Naghi şi Edi Iordănescu.

Cele două zile care s-au scurs de la înfrângerea cu FC Braşov au demonstrate cât de scindată e Steaua la ora actuală, la nivel de conducere.

Meme, ca şi plecat

Practic, războiul pentru putere care s-a desfăşurat în ultimele câteva luni între apropiaţii patronului şi managerul general Mihai Stoica a fost câştigat categoric de către prima tabără, din care s-au remarcat în mod deosebit Teia Sponte şi Vali Argăseală. De altfel, Meme a şi anunţat în cursul serii de luni că intenţionează să plece de la echipă în cazul în care Sorin Cîrţu va ajunge pe banca Stelei.

Deocamdată, Stoica nu şi-a exprimat într-un mod categoric intenţiile, însă e clar că ruptura dintre el şi ceilalţi conducători e una definitivă şi irevocabilă. Chiar dacă mai rămâne până în vară, mai mult cu rolul de scouter, Meme ar putea pleca definitiv la finalul sezonului, când se preconizează o revenire a lui Piţurcă în funcţia de manager.

Duckadam rămâne pe poziţii

Deşi anunţase la un moment dat că va pleca şi el în momentul în care Marius Lăcătuş va părăsi Ghencea, Helmuth Duckadam şi-a nuanţat ieri poziţia.

„Toată lumea se ia de patron... şi toată lumea susţine că eu sunt sluga patronului. Nu m-am gândit niciodată să plec. Chiar am avut o discuţie cu patronul pe această temă, am vrut să ştiu care e situaţia mea din vară. Am copil mic, trebuie să-i asigur şi eu o grădiniţă, condiţii...Eu şi Gigi Becali am decis să ne continuăm colaborarea", a precizat preşedintele clubului.

Lăcătuş a ajuns în Spania

Marius Lăcătuş a plecat, ieri, în Spania pentru a fi alături de familia sa, la o zi după îndepărtarea sa din funcţia de antrenor. „Dezamăgirea e mare, normal! Plec cu un gust amar. Din păcate, nu a fost aşa cum mi-am dorit. La Steaua nu se mai pune problema să mă întorc. În timpul în care l-am avut la dispoziţie, Meme Stoica a fost lângă mine, m-a susţinut. Gigi Becali nu m-a dezamăgit. Sunt obişnuit cu declaraţiile dânsului", a declarat Lăcătuş la plecare.

Edi Iordănescu: „M-am simţit umilit"

Edi Iordănescu şi-a menţinut şi el decizia de a demisiona din funcţia de antrenor secund. „Decizia mea de a pleca de la Steaua este definitivă, demisia e cel mai bun lucru pe care-l puteam face. Am mai avut o tentativă să plec, o dată cu Ilie Dumitrescu, dar la insistenţele lui Marius Lăcătuş am rămas. A fost şi oportunitatea de a merge la Galatasaray, dar am ales cu sufletul.

Steaua este un club cu pretenţii, dar unde nu există răbdare. Linişte nu va fi niciodată...", a precizat tehnicianul, care a explicat şi gestul de la finalul meciului cu FC Braşov: „Sincer, m-am simţit umilit la finalul meciului cu Braşov. Asta am simţit. Gestul de a îngenunchea a fost unul spontan, de respect faţă de spectatori".

"O să-mi iau trei luni de concediu. Cu Sorin Cîrţu nu pot să lucrez. Singura variantă este să urmăresc nişte jucători în această perioadă."
Mihai Stoica
manager general Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite