Noua Steaua este echipa premierelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă a reuşit în numai două luni să modifice aproape total faţa clubului din Ghencea, bifând câteva succese  notabile, după ani buni de nereuşite. 23.000 de oameni au umplut stadionul din Ghencea sâmbătă seară, cu Universitatea Craiova. Modul profesionist în care lucrează Piţi i-a convins pe suporteri să celebreze ca şi cum ar fi câştigat deja titlul.

La 2 martie 2008, Steaua relansa lupta pentru titlu după ce învingea pe CFR Cluj (3-1), pe teren propriu, în faţa unei arene arhipline. Roş-albaştrii au ratat însă atunci trofeul, urmând o perioadă în care suporterii s-au împuţinat atât de mult, ajungând ca media de spectatori la meciurile de acasă din ultimul sezon să fie de doar 7.000. La primul meci în Ghencea de la revenirea sa, Piţurcă a reuşit să umple din nou stadionul, trecându-şi în palmares şi alte câteva recorduri remarcabile.

Maximum de puncte după trei ani

Pentru prima oară, din 2007 încoace, Steaua a început campionatul cu două victorii. În 2008, sub conducerea lui Marius Lăcătuş, roş-albaştrii făceau doar trei puncte din primele două partide (0-1 cu FC Vaslui, 2-1 cu FC Braşov), iar anul trecut, în mandatul lui Cristiano Bergodi, Steaua a reuşit un 2-0 cu Ceahlăul, în runda inaugurală, urmat de un 2-2 cu CFR Cluj. Asta şi în condiţiile în care actualul tehnician a rămas consecvent principiului conform căruia formula câştigătoare nu se schimbă.

Acest lucru nu s-a întâmplat deloc la cele 48 de meciuri oficiale din sezonul trecut, cei doi antrenori, Bergodi şi Stoichiţă, substituind mereu măcar câte un titular. Şi schimbările au fost aceleaşi în primele două etape ale noului campionat, Piţi introducându-i în ambele meciuri pe Bicfalvi şi Surdu în a doua parte. Mai mult, trupa din Ghencea n-a mai reuşit să câştige două meciuri consecutive, după ce adversarii au avut 1-0, din noiembrie 2005, când le-au învins pe Sportul (4-1) şi Jiul Petroşani (2-1), după ce acestea deschiseseră scorul.

Piţurcă, jandarm pentru jucători

Valul de simpatie primit din partea fanilor a creat o emulaţie fantastică între suporteri şi jucători. Imaginile cu fotbaliştii stelişti fugind efectiv către vestiare, iar antrenorul îndurând admonstările tribunei, sunt istorie.

Finalul meciului cu „Ştiinţa" s-a prelungit într-un tur de onoare, nelipsind nimeni din „cordonul" steliştilor, de asta asigurându-se chiar tehnicianul Victor Piţurcă. După ce a salutat călduros publicul, acesta a stat „cu gura" pe elevii săi, pentru a nu lăsa nicio parte a arenei nesalutată. Ba chiar l-a şi certat pe Emeghara la un moment dat, după ce nigerianul rămăsese puţin în urma colegilor săi.

Gigi s-a suit din nou pe maşină

Chiar dacă peluzele au mai afişat câteva bannere de contestare la adresa conducerii, Gigi Becali a simţit din nou cum e să fii adulat pe propriul teren.

Fanii de la tribuna I l-au aclamat pe patron, iar, la plecare, Becali a sărbătorit din nou pe capota maşinii sale Mercedes. Eveniment care nu s-a mai repetat din 2006 încoace. În acel an, în Piaţa Universităţii, finanţatorul Stelei dansa călare pe Maybach de două ori, o dată pentru calificarea în semifinalele Cupei UEFA, iar cealaltă după accederea în grupele Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite