Noaptea în care Galaţiul nu a închis deloc ochii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul e prima campioană dată de Moldova dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu le ia trei puncte gălăţenilor. Triumful a dat naştere la cea mai mare sărbătoare pe care a văzut-o vreodată oraşul. Oţelul a câştigat „finala“ Ligii I, 2-1 cu Poli Timişoara, iar fanii au sărbătorit pe străzi până dimineaţa.

Victoria de duminică seară a asigurat, teoretic, câştigarea, în premieră, a titlului de către echipa lui Dorinel Munteanu. „Oţelarii" le-au transmis suporterilor că sunt deja campioni, fiind siguri că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) nu poate decide reprogramarea partidei cu Pandurii, câştigată la masa verde. Astfel, imediat după fluierul de final al partidei şi după ce de la staţia de amplificare s-a strigat „Suntem campioni!", suporterii au invadat terenul pentru a sărbători alături de fotbaliştii favoriţi noaptea magică a sportului gălăţean, în acordurile imnului Ligii Campionilor. Derutaţi, dar extaziaţi, Paraschiv şi compania nici n-au ştiut cum să reacţioneze iniţial. Argentinianul Gabriel Viglianti s-a strecurat până spre tribuna zero, pentru a-şi îmbrăţişa soţia şi pentru a-şi lua pe teren cei doi copii.

În delir, fundaşul Adrian Sălăgeanu a plâns de fericire minute bune împreună cu iubita sa, în timp ce, în curtea stadionului, antrenorul Dorinel Munteanu şi-a sărutat soţia, în uralele fanilor. „Este cea mai fericită zi din viaţa mea. Am un soţ împlinit, care şi-a realizat visul ca antrenor, este campion şi ca tehnician, deci sunt cea mai fericită soţie din lume în această seară", ne-a mărturisit Simona Munteanu. „În primul rând, dedic câştigarea campionatului fiicei mele, care a împlinit 20 de ani. Apoi, familiei, preşedintelui Marius Stan, echipei mele şi acestui public minunat. Sunt fericit", a completat şi „Munti".

N-au putut să se dea jos din autocar

După o oră şi jumătate de la terminarea partidei, petrecerea s-a mutat de la stadion. Autocarul cu jucătorii Oţelului a ajuns pe platoul de la „Păpădie", acolo unde au urmărit meciul câteva mii de fani care nu au mai găsit bilete. 30.000 de gălăţeni i-au aclamat îndelung pe jucătorii lui Dorinel Munteanu, câţiva fani reuşind chiar să se caţere pe autocar! Din cauza înghesuielii produse, fotbaliştii au avut mari probleme în a coborî din maşină pentru a petrece cu mulţimea.

Au continuat sărbătoarea în club

La o oră după miezul nopţii, echipa s-a retras la Viva Club, la o petrecere ce nu fusese pregătită în prealabil, astfel că a fost nevoie să fie adus personal de acasă pentru a face faţă mulţimii. În discotecă, s-a dansat pe ritmuri de muzică de petrecere, dar hitul serii a fost piesa „We are the champions", a celor de la Queen, care a fost pusă în mod repetat alături de imnul Ligii Campionilor. Jucătorii s-au retras în grup, în jurul orei 4.00, directorul general Marius Stan promiţându-le un chef pe cinste după meciul cu Astra. Nebunia pe străzi a continuat, fanii strigându-şi fericirea chiar şi după ce s-a luminat, până aproape de ora 7.00!

300 de mii de locuitori are Galaţiul, fiind al şaptelea oraş al României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite