A fost alungat din Ghencea, dar s-a răzbunat pe Steaua. El a distrus primul obiectiv al lui Reghecampf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surpriza optimilor Cupei României s-a consumat la Chiajna, unde Concordia a reuşit să elimine Steaua, după loviturile de departajare.

Eroul meciului a fost portarul Florin Niţă, care a avut intervenţii miraculoase atât în timpul regulamentar, cât şi la penaltyuri, unde s-a opus şuturilor lui Chipciu şi Tănase. „Nu m-am uitat în ochii steliştilor la loviturile de pedeapsă. Am mers pe intuiţia mea. Colegii îmi spun Chucky, ucigaşul cu chip de copil, iar după meciul acesta cred că mi se potriveşte", a declarat portarul de 25 de ani, care este un stelist declarat.
Niţă a început fotbalul chiar în Ghencea pe când avea şapte ani, însă din cauza faptului că nu reuşea să se impună ca titular a trebuit să plece la altă formaţie. A ajuns la Sportul Studenţesc, apoi la Astra, iar din 2006 joacă la Concordia. Echipa din Chiajna era atunci în liga a treia şi Niţă a urcat odată cu ea. N-a fost mereu titular, însă s-a dovedit un goal-kepper pe care antrenorii s-au putut baza la nevoie.
La sfârşitul sezonului trecut, după returul halucinant făcut de Chiajna, numele lui Niţă a apărut pe lista de transferuri a mai multor echipe, inclusiv a Stelei, care visa să-l transfere la Marseille. Mutarea nu s-a concretizat dar interesul a rămas, mai ales că cei de la Concordia ar fi dispuşi să se despartă de el în condiţii financiare acceptabile. În acest moment, Niţă este cotat la 300.000 de euro. „Ofertă concretă pentru Niţă am avut de la Brescia, din Serie B, însă nu ne-am înţeles", a dezvăluit primarul Chiajnei, Mircea Minea.


Ghionea şi restul copii
Surprinzătoarea victorie a Concordiei a fost realizată de nişte fotbalişti tineri şi anonimi. Practic, exceptându-l pe Sorin Ghionea, care are 33 de ani, la Chiajna au jucat numai fotbalişti sub 25 de ani. Iar Belu, Serediuc, Fl. Ilie, Leca, S. Pană şi Damian au chiar sub 20 de ani. „Unul dintre obiectivele noastre este să creştem tineri", a explicat antrenorul Ilie Stan această infuzie de copii.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite