Niculae, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cariera atacantului a luat-o la vale după ce acesta a încetat colaborarea cu fraţii Victor şi Giovanni Becali. „Săgeată“ a marcat din ce în ce mai puţin, iar contractul cu Dinamo i s-a diminuat de două ori. Noul jucător al lui Kavala a avut numai probleme în urma rupturii cu cei mai cunoscuţi impresari din România.

Pe cât de controversaţi sunt fraţii Becali pentru unii, pe atât de utili sunt aceştia pentru alţii. S-a dovedit ultima parte în cazul lui Marius Niculae. Fostul atacant de la Dinamo nu mai este reprezentat de ceva timp de Victor şi Giovanni, mai exact de patru ani, perioadă în care cariera lui „Săgeată" a luat-o pe o pantă descendentă. Jucătorul a ajuns să evolueze la echipe din ce în ce mai slabe, după ce, în 2002, câştiga titlul cu Sporting Lisabona. Este drept şi o accidentare i-a curmat ascensiunea spre AC Milan, formaţie interesată de el. După ce a „rupt-o" cu Sporting şi a mai jucat un an la Standard Liège, Niculae s-a despărţit de fraţii Becali, fotbalistul fiind nemulţumit că impresarii nu i-au găsit un angajament mai bine plătit şi de o altă anvergură.

Abandonat în lupta cu Inverness

De atunci, atacantul şi-a găsit contracte numai la cluburi obscure: Mainz, Inverness, iar acum, Kavala. În 2008, cariera lui „Săgeată" părea aproape de o relansare. Naşul său, Cristi Borcea, l-a readus în „Ştefan cel Mare", oferindu-i şi un salariu generos: 500.000 de euro. 

A pierdut mulţi bani

Totuşi, ruptura cu fraţii Becali s-a cunoscut tot mai pregnant. Niculae a trebuit să se descurce singur în litigiul cu Inverness, când scoţienii i-au cerut să plătească o sumă de transfer în baza dezertării la Dinamo. Jucătorul a pierdut procesul şi o sumă de 150.000 de euro pentru că a semnat cu roş-albii când încă era sub contract cu Inverness. Apoi, Marius a trebuit să suporte două diminuări de salariu în „Groapă", ajungând de la un venit de 500.000 de euro la unul de 200.000, fără a-i avea pe cei doi impresari care să-i ia partea. Deunăzi, Niculae a semnat cu o echipă anonimă din Grecia, Kavala, contract la care Victor şi Giovanni nu au avut nicio „contribuţie".

Parcursul lui Marius Niculae

Sezon    Echipă    Salariu    Impresar
1999-2001    Dinamo    40.000    Ioan Becali
2001-2005    Sp. Lisabona    450.000    Ioan Becali
2005-2006    Standard Liège    300.000    Victor Becali
2006-2007    Mainz    250.000    -
2007-2008    Inverness    250.000    -
2008-2011    Dinamo    500.000    -
2011-?    Kavala    300.000    -
*sumele sunt exprimate în euro

Torje, Alexe şi Ganea, netransferabili!

Ioan Andone a rămas fără zece jucători de bază în această iarnă. Antrenorul a anunţat că oricine din lotul său este transferabil cu excepţia a trei jucători. „Torje, Alexe şi Liviu Ganea nu pleacă. Ceilalţi, dacă au oferte sau unele probleme, pot discuta cu domnul preşedinte Badea şi-şi pot găsi altă echipă", a anunţat tehnicianul. "Fălcosul" a dezvăluit că roş-albii încă visează la Ligă: "Titlul e departe, dar, dacă vom avea şanse, vom profita. Şi de pe locul doi te poţi duce în Liga Campionilor. Băieţii trebuie să dea dovadă de caracter şi să arate că nu întâmplător au ajuns în vestiarul ăsta".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite