Nicolae Badea a preluat „hăţurile“ la club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului de Administraţie a devenit cel mai puternic om din „Ştefan cel Mare”, după ce l-a convins pe Dragoş Săvulescu să revină lângă echipă şi a luat acţiunile de la Vasile Turcu.

Încet-încet, patronul de la Computerland şi-a impus puterea şi la Dinamo. Chiar dacă roş-albii tocmai l-au învestit pe Dragoş Săvulescu în funcţia de preşedinte delegat al clubului, de fapt, Badea va avea cea mai puternică voce dintre conducători. La niciun an de când l-a adus pe Ioan Andone pe banca tehnică a dinamoviştilor, preşedintele CA a reuşit să câştige puterea în „Ştefan cel Mare". Numirea „Fălcosului"  a fost doar primul pas.

Cel de-al doilea? Preluarea acţiunilor de la Vasile Turcu. Lucru care a făcut ca Badea să ajungă la un pachet de 35 la sută. A treia etapă: convingerea lui Andone să continue şi din vară încolo, deşi antrenorul de 51 de ani ar fi vrut să renunţe. Iar cea de-a patra lovitură: revenirea lui Dragoş Săvulescu, tot la iniţiativa lui. Badea avea nevoie în conducere de un aliat, care să-l susţină în viitoarele decizii pe care le va lua la Dinamo.

Borcea, pe linie „moartă"

Problemele cu divorţul şi naveta pe ruta SUA-România l-au îndepărat pe Borcea foarte mult de echipă. Chiar dacă mai păstrează 23 la sută din acţiunile FC Dinamo, cât are şi Săvulescu, cel mai influent şef al roş-albilor din ultimul deceniu a rămas mai mult un suporter decât un conducător în sine. El a trebuit să se recunoască învins de Nicolae Badea după ce a cheltuit multe milioane de euro şi nu a reuşit să ducă echipa în grupele Ligii Campionilor.

Structura acţionariatului la Dinamo

Nicolae Badea    35%
Dragoş Săvulescu    23%
Cristi Borcea    23%
Florian Walter (prin Daniel Stoica)    11%
FC Dinamo (societate veche)    8%

Andone, supărat pe apărare

Antrenorul lui Dinamo a lucrat, în ultimele zile, mai mult cu fundaşii echipei. Andone s-a săturat ca formaţia lui să figureze cu cea mai slabă apărare din Liga I, la partidele de pe teren propriu (25 de goluri încasate), iar, la unul dintre antrenamente, „Fălcosul" a încercat o formulă şi cu patru fundaşi centrali de meserie: Găman, fundaş dreapta, stoperi Moţi-Grigore, iar apărător stânga Zie Diabate, provenit şi el tot dintr-un stoper.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite