Nicolae Badea: "O necalificare în play-off-ul Ligii Europa ar însemna o mare contraperformanţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat că ratarea califcării formaţiei "alb-roşii" în play-off-ul Ligii Europa ar fi o mare contraperformanţă, considerând totuşi că echipa sa păstrează şanse reale de calificare după 2-2 cu NK Varazdin.

"Insatisfacţia rezultatului rămâne, dar nu se poate pune egalitate între această stare şi şansele de calificare. Şansele echipei sunt reale, dar ţin însă de modul de pregătire al returului. Sunt însă convins că vom şti cum să reacţionăm.O necalificare ar însemna un prejudiciu sportiv, dar şi unul financiar pentru club. În plus ar fi o mare dezamăgire pentru suporteri şi o mare contraperformanţă", a declarat Badea.

Oficialul dinamovist consideră că şansele de calificare în play-off-ul Ligii Europa sunt mai mari decât dele din urmă cu doi ani, când echipa a pierdut la masa verde, cu scorul de 3-0, din cauza faptului că suporterii au intrat pe teren la scorul de 2-0 pentru formaţia cehă Slovan Liberec. "Dinamo are şanse reale de calificare, deşi toată lumea spune că e mai bine să pleci de la scorul de 0-0, în loc de 2-2. Eu cred că schimbarea registrului de exprimare, după ce am avut 2-0, le-a permis croaţilor să intre în joc. Şi o echipă modestă, aşa cum s-a spus despre Varazdin, dacă i se oferă şansa poate obţine un rezultat bun. Consider că suntem într-o situaţie mai bună decât atunci când am pierdut cu Slovan Liberec la masa verde în urma acelor incidente. Urmează proba de duminică cu Gaz Metan Mediaş, care cred că reprezintă un bun prilej de revenire după insatisfacţia generată de meciul de ieri. Sunt convins că toţi jucătorii sunt afectaţi", a mai spus Badea.

Dinamo a reuşit în 2009 să se califice în grupele Ligii Europa, după ce a învins, în deplasare, în urma executării loviturilor de departajare, formaţia cehă Slovan Liberec, cu scorul de 12-8 (3-0, după 120 de minute), în manşa retur a play-off-ului competiţiei. În tur, Dinamo fusese întrecută pe teren cu scorul de 0-2, însă, din cauza incidentelor în care au fost implicaţi fanii dinamovişti, UEFA a decis ca gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare să piardă meciul la "masa verde" cu scorul de 0-3.

Echipa Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-2), meciul disputat, joi, pe teren propriu, în compania formaţiei croate NK Varazdin, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Golurile echipei Dinamo au fost marcate de Susaci '5 (autogol) şi Moţi '16, în timp ce pentru NK Varazdin au înscris Sacer '43 şi Vugrinec '45+2.

Dinamo a semnat, vineri, un parteneriat cu postul de televiziune GspTV în ceea ce priveşte imaginea echipei a II-a a clubului, a grupelor de copii şi juniori şi a echipei de old-boys.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite