Nici la Steaua nu scapă de Sportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tibi Bălan s-a antrenat sub comanda lui Levy, dar Vasile Şiman rămâne „proprietarul“ său. Bălan nu poate scăpa de formaţia la care este legitimat din 2002. După numeroase transferuri ratate sau împrumuturi, mijlocaşul a ajuns la Steaua.

Gigi Becali a găsit o soluţie inedită de a-l aduce pe jucătorul Sportului la clubul său. Favorabilă pentru Steaua, însă încurcată pentru fotbalist. Cum perioada de transferuri s-a încheiat, roş-albaştrii mai pot legitima doar jucători liberi de contract. Astfel că patronul stelist s-a înţeles cu omologul său de la Sportul, Vasile Şiman, să-l lase pe Bălan gratis la echipa antrenată de Levy, decizie care va fi oficializată de Comisia de Recurs a LPF săptămâna viitoare. Condiţia pusă de finanţatorul studenţilor a fost aceea ca Tiberiu să depindă încă de clubul din Regie, în sensul că tot Şiman va fi cel care va decide un eventual viitor transfer al mijlocaşului şi va avea şi dreptul de a-l rechema la echipa sa.

Luat de Lucescu, dat afară de Rednic

Istoria playmakerului studenţilor este presărată cu o mulţime de suişuri şi coborâşuri. Bălan şi-a început cariera la Universitatea Cluj, însă a ajuns la Rapid în 2000, după unul dintre turneele prin ţară ale lui Mircea Lucescu. Atunci, tatăl fotbalistului a urmărit autocarul giuleştenilor şi l-a rugat pe „Il Luce" să-l ia în probe pe fiul său. Actualul tehnician al lui Şahtior a fost impresionat de Tibi, legitimându-l imediat, însă, odată cu plecarea sa şi venirea lui Mircea Rednic, Bălan n-a mai intrat în planurile Rapidului. Salvarea sa, după împrumuturi la Gaz Metan şi Eletromagnetica, s-a numit Sportul.

Numai că, din 2002, Bălan a fost împrumutat la Timişoara, Unirea şi Rapid, unde a fost nevoit să stea pe bară patru luni deoarece contractul său fusese făcut neregulamentar, şi a ratat transferuri la Dnepr, Derby County sau Kuban Krasnodar. Niciodată însă n-a reuşit să-şi rupă destinul de clubul din Regie. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite