Neşu: "Cele mai frumoase amintiri? Eliminarea Rapidului şi Liga Campionilor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Neşu este jucător de bază la FC Utrecht
Mihai Neşu este jucător de bază la FC Utrecht

Actualmente la FC Utrecht, în Olanda, Mihai Neşu a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Stelei, steauafc.com.

Care este diferenţa dintre campionatul batav si cel român ?

Nu pot eu să precizez care este diferenţa între cele două campionate dar comparând media de spectator ,preţurile cu care se vând jucătorii în cele două campionate, faptul că Olanda are 3 echipe în primăvara europeană, noi niciuna, infrastructura, centrele de copii şi juniori, felul ţi curajul prin care ştiu să promoveze tinerii şi, nu în ultimul rand, bugetele, cred că fotbalul olandez este mai puternic şi mai de viitor în momentul de faţă.

Te mai gândesti la echipa naţională ?

Cred că acum pe postul de fundaş stânga sunt jucători mai de perspectivă decât mine,care merită să fie în lotul echipei naţionale. Însă oricând se apelează la mine, eu vin pregătit 100%.

Ce ai simţit atunci când ai jucat împotriva Stelei?

Nu mă aşteptam să fiu aşa de bine primit de către suporteri, iar după meci, chiar dacă eram supărat că pierdusem, faptul că tot stadionul mi-a scandat numele a fost foarte emoţionant. Pentru mine atât la Steaua cât şi la Utrecht a fost şi este foarte onorant când suporterii apreciază jocul meu, iar eu pentru asta le multumesc şi îi respect enorm. Suporterii sunt cei care fac fotbalul un sport atât de important în lume şi pe ei trebuie să-i mulţtumim...

Unde te vezi peste un an şi jumătate, atunci când îţi va expira contractul în Olanda?

Tot la Utrecht, m-am ataşat atât de echipă cât şi de oraş şi de Olanda în general, dar asta nu depinde numai de mine. Mai este timp până atunci şi vom vedea ce urmează în viaţa mea.

Care a fost cel mai frumos moment din cariera ta fotbalistică până în prezent ?

Nu aş putea să mă opresc la un singur moment important în 10 ani de carieră,dar în sufletul meu au ramas vii, la Steaua: eliminarea Rapidului din Cupa Uefa în sferturi, prima calificare în grupele Champions League contra lui Standard Liege, calificarea în grupele Champions League contra lui Galatasaray, iar la Utrecht mi se pare o experienţă extraordinară cea de anul acesta din Cupa Uefa, în special calificarea în grupele Europa League în dauna celor de la Celtic Glagow, cu acel 4-0 de pe teren propriu.

Ce mesaj ai pentru suporterii Stelei?

Clasicul "Să fie alături de echipă şi la bine, dar mai ales la greu, fiindcă eu, sincer, văd un mare potenţial în lotul pe care îl are acum Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite