„Nemuritorul“ Petre Marin nu se predă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Marin (în roşu) s-a remarcat mereu prin dăruire şi o viaţă extrasportivă ireproşabilă
Petre Marin (în roşu) s-a remarcat mereu prin dăruire şi o viaţă extrasportivă ireproşabilă

Argăseală şi Stoichiţă i-au promis lui „Jair“ că-i vor prelungi înţelegerea cel puţin până în vara lui 2011, chiar dacă Gigi Becali îi recomandase să se retragă. Veteranul de 36 de ani are în acest moment 435 de meciuri în Liga I, însă îşi doreşte să doboare recordul lui Costică Ştefănescu, care a adunat 490 de meciuri în primul eşalon.

„Lui Petre Marin i-am făcut o ofertă să rămână în cadrul clubului. Dacă vrea să mai joace fotbal, să se ducă în altă parte, că eu nu îl ţin la Steaua până la 45 de ani", spunea Gigi Becali la începutul lunii decembrie despre veteranul aflat în ultimul an de contract.

Situaţia s-a schimbat însă radical în acest început de an, mai ales după ce Valeriu Argăseală şi Mihai Stoichiţă au aflat că Marius Lăcătuş îl aşteaptă cu braţele deschise la FC Vaslui pe longevivul fundaş stânga. Cei doi l-au chemat la o discuţie pe „Jair" şi i-au promis că-i vor rezolva situaţia. „Ştiu că eşti supărat pentru că patronul a spus că nu te mai vrea, dar ne bazăm pe tine şi-ţi garantăm că vei primi o ofertă de prelungire a contractului cu cel puţin un sezon", a fost mesajul celor doi pentru jucătorul de 36 de ani.

Mai mult, în condiţiile în care Sorin Ghionea este aproape de a se despărţi de gruparea din Ghencea, Petre Marin ar urma să devină şi cel mai bătrân purtător al banderolei de căpitan din primul eşalon.

Poate deveni cel mai bătrân stelist din istorie

Dacă va evolua în Ghencea până în vara lui 2011, cu câteva luni înainte de a împlini vârsta de 38 de ani, Petre Marin va deveni cel mai bătrân jucător care a îmbrăcat vreodată tricoul Stelei. Fundaşul va depăşi astfel nume grele ca Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Tudorel Stoica şi „Profesorul" Gheorghe Constantin, toţi îmbrăcând tricoul roş-albastru în meciuri oficiale până la 37 de ani.

A practicat şi boxul în copilărie

Petre Marin a mai practicat în copilărie şi boxul, arma lui secretă fiind croşeul de stânga. Fundaşul stânga a debutat în primul eşalon fotbalistic pe 24 octombrie 1993, într-un meci Sportul Studenţesc - Inter Sibiu (1‑0). Înainte de a veni în Ghencea, în vara lui 2004, „Jair" a mai îmbrăcat tricoul altor două echipe din Capitală, FC Naţional şi Rapid.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite