Ne-au subordonat lejer!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au pierdut pe „Anfield Road“, la capătul unei partide în care au fost conduşi încă din secunda 28. În repriza secundă, „cormoranii“ s-au dezlănţuit şi au umilit echipa lui Ilie Dumitrescu. Ilie Dumitrescu şi-a dorit foarte mult să spele umilinţa îndurată la Urziceni cu un rezultat bun pe „Anfield“, arenă pe care n-a pierdut nici ca jucător, când activa la Tottenham.

Deşi Roy Hodgson s-a ţinut de promisiune şi a menajat şase titulari obişnuiţi, în vederea derby-ului cu Manchester United de duminică, Liverpool n-a avut nevoie decât de 28 de secunde pentru a deschide scorul în meciul cu Steaua. Abrudan i-a pus mingea pe tavă lui Joe Cole, ca-n curtea şcolii, iar englezul, care a mai jucat contra roş-albaştrilor şi în 1999, pe când evolua la West Ham, l-a executat elegant pe Tătăruşanu.

Spearing putea dubla rapid avantajul, însă şutul său de la 20 de metri a trecut milimetric peste transversală. Încurajaţi frenetic de către inimoşii suporteri din tribună, elevii lui Ilie Dumitrescu au revenit însă rapid în joc. Geraldo a ieşit bine cu mingea la picior şi i-a pasat lui Stancu, „Motanul" l-a angajat pe Tănase cu o pasă magistrală printre fundaşii adverşi, iar „Dodel" l-a învins pe Reina cu o scăriţă de efect. A fost primul gol marcat vreodată de o formaţie românească pe celebra arenă „Anfield Road".

Penalty uşor acordat

Steaua a continuat să stea bine în teren de la mijloc în sus, iar greşelile de apărare au fost salvate fie de arbitru, care a fluierat fault în urma unei gafe a nou-intratului Nicoliţă, fie de ratările lui N'Gog şi Babel. „Cormoranii" au început în atac şi repriza secundă, dar Tătăruşanu a fost la post la şutul lui Maxi Rodriguez. Dumitrescu a simţit că-i fuge pământul de sub picioare şi l-a introdus în teren pe Bonfim în locul lui Angelov, moment în care Răduţ a preluat el rolul de închizător al bulgarului. Arbitrul Cesar Muniz Fernandez, care a mai fluierat acum trei ani şi meciul pierdut cu 0-6 de naţionala U19 în faţa reprezentativei similare a Angliei, le-a dat şi de această dată o mână de ajutor oamenilor lui Hodgson în momentul când a acordat destul de uşor un penalty în urma unui duel dintre Kapetanos şi conaţionalul său Kyrgiakos. N'Gog nu l-a iertat pe Tătăruşanu şi a făcut 2-1. Scorul l-a majorat brazilianul Lucas, cu un şut de la distanţă, iar 4-1 a făcut acelaşi N'Gog, transformând într-o ruşine visul Stelei de a pleca neînvinsă de pe „Anfield Road".

4 - 1

Liverpool: Reina - Kelly, Kyrigiakos, Agger, Konchesky - Spearing, R. Meireles - Maxi Rodriguez (Pacheco 85), J. Cole (Eccleston 88), Babel (Lucas 79) - N'Gog. Antrenor: Roy Hodgson.

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara
(Nicoliţă 20), Abrudan, Geraldo, Latovlevici - Angelov (Bonfim 52), Bicfalvi - Răduţ (Surdu 73), Stancu Tănase - Kapetanos. Antrenor: Ilie Dumitrescu.
Goluri: J. Cole 1, N'Gog 55 - pen. şi 90+1, Lucas 81 / Tănase 13
Stadionul „Anfield": 30.000
Arbitru: Cesar Muniz Fernandez (Spania)
Grupa K
Etapa următoare (joi, 30 septembrie): STEAUA - Napoli şi
FC Utrecht - Liverpool

"Sunt bucuros. S-a văzut că avem valoare şi putem evolua la acest nivel."
Gigi Becali patron Steaua

Telex

- Emeghara s-a accidentat iar. Fundaşul dreapta al Stelei a resimţit o durere la coapsa stângă în urma unui duel cu un adversar şi n-a mai putut continua. În locul lui, Dumitrescu a decis să-l bage pe Nicoliţă.
- 1.500 de români la meci. Fanii Stelei au început să-şi facă apariţia prin centrul oraşului încă de la primele ore ale dimineţii. Cu circa două ore înaintea fluierului de start, fularele cu însemnele Stelei împânziseră zona stadionului, iar limba română se auzea la tot pasul. În total, circa 1.500 de fani români au asistat la partida de aseară.
- Prima dată în galben. Elevii lui Ilie Dumitrescu au îmbrăcat echipamentul de deplasare, de culoare galbenă, cu inserţii roş-albastre pe mâneci. În ultimele două sezoane, echipamentul de deplasare, folosit atât în cupele europene, cât şi în campionat, era de culoarea verde-fosforescent.
- Becali n-a vrut să iasă în oraş. Nici echipa, dar nici patronul Stelei n-au făcut obişnuita plimbare dinaintea meciurilor. „N-am ce să văd aici", a explicat Gigi Becali. „Mă aşteptam la altceva. Mi-a plăcut doar muzeul lui Beatles", l-a completat preşedintele Helmuth Duckadam.
- Fanii români au băut în barul lui Carragher. Suporterii veniţi din ţară pentru a urmări partida cu Liverpool au făcut un popas la barul „Cafe Sports England", din centrul oraşului, care aparţine fundaşului „cormoranilor", Jamie Carragher. Cea mai ieftină sticlă de vin costă acolo 9 lire sterline, adica aproape 50 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite