Gloria Buzău: „Ne-am mirat şi noi de cum i-am bătut!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Adevărul“ a continuat investigaţia despre presupusul blat din 2009, Buzău – Vaslui 4-1, discutând cu unii dintre cei implicaţi în meci. La casele de pariuri din Singapore s-au câştigat, aproximativ, 23 de milioane de euro pe scorul exact al meciului!

Adrian Porumboiu a aruncat „bomba"! „Acum doi ani, s-au câştigat mulţi bani pe înfrângerea noastră cu 4-1 în meciul cu Gloria Buzău. Fotbaliştii străini sunt teleghidaţi de impresari sârbi. Aceştia conduc o mafie a pariurilor, iar jucătorii îi ascultă orbeşte. Ar fi în stare să se arunce în cap de pe cea mai înaltă clădire, dacă li se cere acest lucru! Farkaş, Kuciak, Milisavljevici, Ljubinkovici, Genchev şi Pavlovici, care au fost pe teren la acel meci cu Buzăul, au acelaşi impresar, un sârb, stabilit la Lausanne, la doi paşi de locul unde se dă ora exactă în fotbal", a declarat Porumboiu.

Partida la care patronul moldovenilor a făcut referire s-a disputat în etapa a 32-a a sezonului 2008-2009. „Adevărul" a luat legătura cu câţiva dintre actorii principali ai acelei întâlniri. Sebastian Cojocnean, fost jucător la Gloria Buzău şi integralist în meciul de atunci, a venit cu o serie de declaraţii incredibile. „Eram pe ultimul loc înaintea jocului cu Vasluiul. Nu am simţit niciun moment că s-a întâmplat ceva necurat, dar îmi amintesc că am făcut un meci foarte bun şi că la final ne-am bucurat ca şi cum am fi câştigat campionatul. Şi noi ne-am mirat cum de le-am dat patru goluri", ne-a spus actualul fotbalist al celor de la „U" Cluj. La casele de pariuri, victoria Buzăului avea cotă 10!

Colţescu: „Nu ne-am explicat scorul"

Arbitrul acelui meci din 2009 a fost Sebastian Colţescu. El nu a „mirosit" absolut nimic necurat în timpul partidei, însă a rămas cu nişte semne de întrebare după fluierul de final. „Ţin minte că Mansour, atunci la Buzău, a fost cel mai bun jucător de pe teren. Gloria a jucat extraordinar şi a dat nişte goluri senzaţionale. Pe teren, nu m-am gândit nicio clipă că s-ar fi făcut vreun aranjament, dar după meci am discutat cu colegii mei din brigadă despre rezultatul final. Niciunul nu era în stare să explice ce s-a întâmplat cu Vasluiul", ne-a spus centralul craiovean.

Moldovan, demis

Eşecul suferit de FC Vaslui la Buzău a creat tensiuni mari între Adrian Porumboiu şi antrenorul de atunci al moldovenilor, Viorel Moldovan. La două zile distanţă, tehnicianul s-a despărţit de galben-verzi. Oficial, a demisionat, însă surse autorizate au susţinut atunci că el ar fi fost împins de finanţator să plece de la echipă. „Sigur, puteam pierde cu ultima clasată, dar nu la modul în care s-a întâmplat. Ulterior, am auzit şi eu că prin Singapore s-ar fi pariat sume mari pe înfrângerea noastră cu 4-1, dar nu am nicio dovadă că s-ar fi întâmplat acest lucru", a declarat Viorel Moldovan pentru „Adevărul".

Vasluiul a prins Europa

În ciuda eşecului usturător suferit la Buzău, Vasluiul a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul la finalul sezonului. A câştigat partidele din ultimele două etape, a terminat campionatul pe locul 5 şi s-a calificat în Liga Europa. În schimb, Gloria Buzău a retrogradat în Liga a II-a.

"Nu am simţit nimic necurat în timpul acelui meci cu Vasluiul. Noi am evoluat corect!''
Costel Bucur  fost patron Gloria Buzău

Clasamentul înaintea meciului Buzău - Vaslui

1. Dinamo  65p
2. Unirea Urziceni 63
3. FC Timişoara 58
4. CFR 55
5. Rapid 54
6. Univ. Craiova 53
7. Steaua  52
8. FC Vaslui  51
9. FC Braşov  48
10. FC Argeş  41
11. Pandurii 38
12. Oţelul Galaţi 36
13. Gloria Bistriţa 35
14. Politehnica Iaşi 35
15. Gaz Metan 30
16. Farul 26
17. CS Otopeni 16
18. Gloria Buzău 10

Gloria Buzău         4
Zimmermann - Cojocnean, Da Silva, Mera, Bonfim - Ad. Popa, Poparadu, Teuşan (Ademar 56), Fl. Sandu (Cl. Ionescu 69) - M. Chiţu, Mansour.
Antrenor: Constantin Cârstea.

FC Vaslui              1
Kuciak - Buhuş, Zubar, Farkas, Hugo Luz - Ljubinkovici (Burdujan 46), Genchev, Pavlovici (Zmeu 46), Milisavijevici - Temwanjera, Wesley. Antrenor: Viorel Moldovan.
Goluri: Farkaş 23-autogol, Mera 78, Cl. Ionescu 82, Mansour 93 / Wesley 50-penalty
Stadion: „Gloria": 2.000
Arbitru: Sebastian Colţescu
Data: 23 mai 2009

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite