Naţionala „şi-a scos pârleala“ cu Honduras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut prima victorie din acest an abia în ultimul amical din stagiul austriac. „Nu-l contest pe Răzvan, ci contest rezultatele echipei naţionale. Un meci egal sau o înfrângere ar menţine nivelul criticilor“, spunea Ioan Becali înaintea meciului.

La Sankt Veit an der Glan, fanii tricolorilor au afişat şi ei un banner sugestiv: „Hai România... Încotro? Spre CM 2100?". Cam asta era atmosfera din jurul echipei naţionale, după înfrângerile consecutive din acest an cu Israel, Ucraina şi Macedonia.

În aceste condiţii, tricolorii au început crispat, iar după patru minute Lobonţ a şi salvat un gol ca şi făcut, în urma unei devieri nefericite a lui Bilaşco. Realizând totuşi că adversara nu e o superforţă, chiar dacă s-a calificat la turneul final din Africa de Sud, românii au început să împingă jocul către poarta adversă. Deac i-a trimis o pasă perfectă lui Daniel Niculae, iar atacantul a reuşit să-l păcălească pe Bernárdez, după care l-a „executat" pe Escober cu un şut plasat.

Dominarea tricolorilor a continuat, iar „hulitul" Florescu a majorat diferenţa, după o acţiune prelungită de atac condusă de Cociş şi Raţ. A fost prima reuşită a mijlocaşului de la Alania Vladikavkaz, care a debutat sub tricolor în meciul cu Israel din luna martie. „În sfîrşit, un joc mai organizat!", a fost concluzia pauzei, trasă de fostul selecţioner Emeric Ienei.

La reluare, tricolorii au mai redus turaţia, iar Martinez le-a dat ceva emoţii românilor, însă balonul a ajuns în braţele lui Lobonţ. Până la final, Rădoi şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, după ce Deac a fost busculat în careu, iar Răzvan Lucescu are şi el timp să-şi mai tragă sufletul până la startul preliminariilor pentru Euro 2012.

3 - 0

România: Lobonţ - Dănănae, Tamaş, Goian, Raţ - Cociş, Rădoi, Florescu, Deac - Bilaşco, Daniel Niculae.
Antrenor: Răzvan Lucescu
Au mai jucat: Ghioane, N. Dică, Galamaz, Răduţ, Sepsi, Lung jr.

Honduras: Escober - Mendoza, Bernardez, Izaguirre, Figueroa - Nunez, Palacios, Guevara,  De Leon - Suazo, Welcome.
Antrenor: Reinaldo Rueda
Au mai jucat : Chavez, Espinoza,
Turcios, Pavon
Goluri: D. Niculae 20, Florescu 45,
Rădoi 75 - pen
Spectatori: 800
Arbitru: Gerhard Grobelnik
Stadion: Jaques Lemans, Austria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite