„Naşul“ a dat-o la-ntors!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu
Mircea Sandu

Chemat la DNA, şeful FRF şi-a schimbat poziţia referitoare la blaturile din campionatul intern. Mircea Sandu şi-a pierdut curajul odată cu intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Pot să spun şi eu, pe surse, că am auzit că Iancu ar fi avut pregătiţi 1,5 milioane de euro pentru Ligă şi 500.000 de euro pentru arbitri, ca să câştige titlul", a fost declaraţia dată de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal care a trezit interesul DNA. Dacă miercuri procurorii l-au audiat pe şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, ieri, i-a venit rândul lui „Naşul" să dea explicaţii.

Sandu s-a prezentat în jurul orei 10 dimineaţa în faţa procurorilor şi a ieşit după o oră. Întrebat cum şi-a explicat declaraţiile de la începutul săptămânii, preşedintele FRF a dat-o la întors. „Eu am vorbit despre nişte chestii care s-au întâmplat acum 3-4 ani. Am aflat aceste detalii de la un ziarist care vorbea cu nişte colegi. Eu unul nu pot să iau nicio măsură pentru că nu am probe", a spus Sandu. 

La DNA a fost aşteptat şi patronul Stelei, Gigi Becali, însă acesta nu s-a prezentat, aşa cum promisese. „Nu vor obţine nimic, nicio declaraţie de la mine, nici dacă mă vor împuşca în cap", a afirmat finanţatorul roş-albaştrilor. 

În 2009 s-a lăsat cu arestări

Nu e pentru prima oară când DNA intervine în fotbalul românesc. În urmă cu doi ani, procurorii au interceptat telefoanele patronului de la FC Argeş, Cornel Penescu, într-un dosar privind compania sa, PIC. Numai că, până la urmă, din convorbiri, s-a descoperit cazul „Mită pentru arbitri".

Au fost arestaţi Penescu, Liviu Făcăleaţă, director general SC PIC SA, Gheorghe Constantin, şeful CCA,  Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Sorin Caia, Lucian Dan, Ionică Serea şi Marius Martiş, arbitri divizionari, plus Marcel Lică, observator federal. Până la urmă, în decursul anului trecut, au fost eliberaţi toţi.

"Mie nu a încercat nimeni să-mi ofere mită vreodată. Credeţi că aş mai fi fost pe aici, dacă luam vreun ban murdar, mă terminau şacalii ăştia din fotbal până acum. "
Mircea Sandu
preşedinte FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite