Naşu’: „N-am emoţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu a petrecut o jumătate de oră la sediul DNA
Mircea Sandu a petrecut o jumătate de oră la sediul DNA

Mircea Sandu a ajuns ieri la DNA pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile pe care i le aduce Adrian Mititelu, dar crede că iniţiativa acestuia n-are nicio şansă de izbândă.

Comitetul Executiv (CEx) al Federaţiei Române de Fotbal a fost chemat la DNA de procurori în urma plângerilor făcute de Adrian Mititelu după dezafilierea Universităţii Craiova.

După ce, săptămâna trecută, şase dintre cei 12 membri au luat la cunoştinţă învinuirile aduse de patronul oltenilor, ieri a venit rândul altor două persoane, Marius Stan şi Mircea Sandu.  Primul a ajuns la DNA preşedintele Oţelului Galaţi, surprinzător pentru toată lumea, având în vedere că el s-a abţinut la vot, iar Adrian Mititelu nu formulase o plângere şi împotriva lui.

A venit şi Marius Stan

„Am fost citat de procurori pentru a fi învinuit şi eu, deşi eu n-am votat dezafilierea, ci m-am abţinut. Mi s-a comunicat că s-a procedat astfel pentru a putea avea dânşii o perspectivă mai largă asupra cazului, pentru a putea fi interogat şi transformat în martor, atunci când va fi cazul. Eu m-am abţinut de la vot din motive sentimentale", a afirmat Marius Stan. Puţin după, în jurul orei 12.15, a ajuns la DNA şi Mircea Sandu. Însoţit de avocatul său, „Naşul" s-a arătat volubil, n-a dat nicio declaraţie şi a petrecut în sediu circa 30 de minute. La ieşire, s-a oprit în faţa ziariştilor, dar n-a luat foc la adresa acestora, aşa cum a făcut Dumitru Dragomir vineri.

„Am respectat regulamentele FRF, care sunt în concordanţă cu cele FIFA şi UEFA. Nu am nicio emoţie. Craiova a fost dezafiliată corect. Oricum, nu e vorba de un act de corupţie, ci o acuză de abuz în serviciu. Se presupune că paguba produsă lui Mititelu e de peste un milion de euro şi de aceea cazul a ajuns pe masa DNA", a afirmat Mircea Sandu.

Revin la DNA în maximum două săptămâni

Vizita la DNA a membrilor CEx pentru luarea la cunoştinţă a învinuirilor aduse a fost primul pas din dosarul „Craiova versus FRF". Urmează două săptămâni de pauză, în care avocaţii membrilor CEx trebuie să-şi construiască apărarea, iar apoi, toţi vor reveni la DNA pentru a o prezenta procurorilor.

Este a doua oară când se prezintă la Dna

Mircea Sandu s-a prezentat ieri pentru a doua oară în faţa procurorilor. Prima dată, preşedintele FRF fusese la DNA în iulie, după ce declarase că Marian Iancu pregătise două milioane de euro şpagă pentru ca echipa sa, Poli Timişoara, să câştige campionatul.

Fanii Craiovei au protestat şi au fost arestaţi

Ştiind de vizita lui Mircea Sandu la DNA, un grup de suporteri ai Universităţii a venit de la Craiova cu intenţia de a protesta la apariţia „Naşului". Aceştia au fost descoperiţi însă de jandarmii care asigurau ordinea la sediul DNA şi au fost duşi la secţie cu forţa, preventiv, chiar dacă se aflau în spaţiul public şi nu săvârşiseră nicio ilegalitate. Trei fani au scăpat însă de duba jandarmilor şi au reuşit să expună pe gardul din faţa DNA-ului un banner cu mesajul: „Vinovaţii să plătească pentru suferinţa noastră!". Pentru 30 de secunde doar, deoarece bannerul a fost imediat săltat de jandarmi împreună cu cei care l-au expus. Cinci dintre cei reţinuţi au primit o amendă totală de 3.500 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite