Născut să înscrie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După „tripla“ cu  Lyon, croatul Ivica Olici îi suflă acum în ceafă lui Messi pentru titlul de golgheter al competiţiei. Leo avea opt goluri înaintea meciului cu Inter. Obişnuit cu munca de jos, jucătorul lui Bayern München a avut o răbufnire de orgoliu în acest sezon european, în care a punctat de şapte ori.

Ivica Olici ar fi putut ajunge în Premier League acum cinci ani, când Roman Abramovici i-a promis că-l ia la Chelsea dacă joacă bine la ŢSKA Moscova. Magnatul rus nu s-a ţinut însă de cuvânt, deşi croatul a câştigat în 2005 „tripleta" campionat-cupă-Cupa UEFA cu formaţia rusă. De atunci, Olici este de neoprit.

Prima „victimă" a fost chiar naţionala Albionului, căreia Olici i-a marcat un gol în acel deja epic 2-3 de pe Wembley, rezultat care i-a lăsat pe englezi acasă şi i-a trimis în schimb pe ruşi în Austria şi Elveţia. În mod ironic a fost foarte aproape de a rata acea partidă, după ce fusese văzut într-un club de noapte înaintea meciului de pe teren propriu cu Rusia şi dat afară de la naţională.

În acest sezon de Ligă, după ce i-a lăsat acasă şi pe Manchester, cărora le-a marcat câte un gol şi în tur şi în retur, Olici şi-a desăvărşit „opera" în meciul de marţi seara cu Lyon, marcând toate cele trei goluri ale echpei sale.

Cine e Olici?

Fostul selecţioner al Croaţiei Slaven Bilici, l-a exclus pe Olici din lot după ce atacantul a fost surprins într-un club de noapte din Zagreb. Totuşi, „antrenorul-rocker" al Croaţiei a revenit la sentimente mai bune şi l-a rechemat la echipă.

Croatul are doi băieţi, Antonio şi Luka, dar nu se ştie cu exactitate cine este mama copiilor săi.

Deşi va împlini 31 de ani în septembrie, Olici nu şi-a pierdut încă viteza prin care s-a remarcat la Euro 2008, când a fost desemnat cel mai rapid jucător de la turneul final. Pe asta s-a mizat şi Bayern, care a făcut afacerea verii în 2009, când l-a adus liber de contract de la Hamburg.

Este al doilea fotbalist care reuşeşte o triplă în semifinalele Ligii. Primul jucător care a izbutit această performanţă a fost Del Piero, care a marcat de trei ori pentru Juventus în 1998 cu AS Monaco.

Liga Campionilor, semifinale

Ol. Lyon-Bayern 0-3 (în tur 0-1)
Olici 26, 67, 78
Barcelona - Inter (în tur 1-3)
S-a terminat după închiderea ediţiei

*Finala va avea loc la 22 mai la Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite