N&D, un cuplu de coşmar pentru portari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Niculae (nr. 9) şi Ionel Dănciulescu (nr. 25)
Marius Niculae (nr. 9) şi Ionel Dănciulescu (nr. 25)

Niculae şi Dănciulescu au împreună 66 de ani şi 19 goluri marcate în acest campionat. Ei formează cel mai bun tandem de atac din Liga I. Niculae şi Dănciulescu au bătut, aproape de unii singuri, CFR-ul!

Cu două goluri marcate, unul din penalty şi unul în prelungiri, „Săgeată" (31 de ani) s-a distanţat la 12 reuşite în topul golgheterilor. Dănciulescu (35 de ani) a fost omul care a deschis scorul, cu cel de-al şaptelea său gol stagional. Vârfurile lui Dinamo nu numai că au ţinut echipa în spate de la startul sezonului, dar au făcut de ruşine şi orice alt tandem ofensiv din Liga I. „Am cei mai buni atacanţi din ţară. Vreau să-mi felicit toţi jucătorii pentru victoria de la CFR, dar în special pe Niculae şi Dănciulescu", a spus Liviu Ciobotariu.

Niculae a adus zece puncte

Antrenorul dinamovist trebuie să-i fie cu atât mai recunoscător lui Niculae cu cât reuşitele decisive ale lui „Săgeată" le-au adus zece puncte „câinilor". Fără aceste goluri, Dinamo s-ar fi aflat pe la mijlocul clasamentului, cu doar 20 de puncte. Reuşitele lui Dăniculescu au un efect dublu. Ajută Dinamo, dar şi pe Danciu care urmăreşte un record ce pare de neatins. „Corbul", cu 201 reuşite în acest moment, este pe urmele golgheterului all-time al Ligii I, Dudu Georgescu (252 de goluri).

Ganea, eroul certat cu acţionarii

Marius Niculae a recunoscut la finalul derby-ului cu CFR că revenirea „câinilor" de la 1-2 i se datorează şi lui Liviu Ganea, introdus de Ciobotariu în repriza secundă. „Găniţă" a scos penalty-ul din care „Săgeată" a egalat la doi, iar în prelungiri i-a oferit un assist aceluiaşi Niculae.

Ganea joacă la Dinamo, deşi e în conflict cu conducerea. Jucătorul de 23 de ani a cerut o majorare de salariu, a fost refuzat şi trimis la echipa secundă pentru o perioadă. „Ciobi" l-a readus în prim-plan, deşi atacantul intră în ultimele şase luni de contract în iarnă şi poate semna cu altă formaţie. „U" Cluj e pe urmele lui Ganea care devine liber în vara lui 2012.



CFR „latră", dar degeaba

Clujenii s-au dezlănţuit împotriva arbitrajului la finalul meciului cu Dinamo. Gazdele au reclamat că, în repriza a doua, la o minge expediată de Kapetanos, balonul ar fi căzut dincolo de linia porţii. Reluările TV demonstrează însă că asistentul Cristian Nica a luat decizia corectă lăsând jocul să curgă.

Top 10 cupluri de atacanţi din Liga I

În reluare s-a văzut că mingea expediată de Kapetanos n-a depăşit linia porţii, aşa cum susţin clujenii  captură: digi sport



O a doua fază care i-a enervat pe ardeleni a fost penalty-ul dictat de Alexandru Tudor la un duel Nuno Digo - Liviu Ganea. Şi aici însă s-a văzut că apărătorul CFR-ului l-a tras de tricou pe vârful „câinilor".

Dinu râde de ei

În ciuda faptului că ambele decizii au fost corecte, Arpad Paszkany a avut un discurs acid. „A fost viciere de rezultat. Am avut un gol nevalidat, iar penalty-ul lor a fost o invenţie a arbitrului. Dacă la golul anulat, pot să accept greşeala umană, în schimb, acel penalty a fost impardonabil. Dacă asta era 11 metri, ne lăsăm de fotbal şi ne apucăm de creşterea vacilor", a spus patronul CFR-ului.

Administratorul delegat al roş-albilor i-a ironizat pe oficialii formaţiei din Gruia din cauza vehemenţei cu care aceştia au criticat arbitrajul. „Mai bine domnul Paszkany să se ducă la păscut, dar nu ştiu dacă animalele îl acceptă! Dă dovadă de răutate. Paszkany e deghizat în miliţian. Tuşierul era bine poziţionat. Nu a fost gol la Kapetanos", a afirmat Cornel Dinu.

În reluare s-a văzut că mingea expediată de Kapetanos n-a depăşit linia porţii, aşa cum susţin clujenii  captură: digi sport
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite