Mutu mai este bun doar pentru miuţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a aflat că procurorii italieni l-au suspendat nouă luni în cazul „Sibutramina“, „Briliantul“ a cerut derogare pentru a evolua măcar în meciurile amicale. Având în vedere că atacantul a primit interdicţia de a mai juca începând cu data de 29 ianuarie, el va putea reveni pe teren abia la data de 29 octombrie.

Un chin al lui Mutu s-a terminat, altul abia începe! După ce a aşteptat patru luni pentru a afla care este pedeapsa pentru că a înghiţit nişte pastile de slăbit, fără să ştie că acele pilule conţin substanţe interzise, atacantul Fiorentinei a primit verdictul.

Procurorii italieni l‑au suspendat nouă luni în cazul „Sibutramina", o sancţiune moderată, dacă e să ne gândim că pedeapsa maximă era de un an, iar cea minimă de trei luni. Totuşi, Mutu s-a arătat dezamăgit de sentinţă întrucât spera într-o suspendare de până la şapte luni, care să‑i permită să revină pe teren de la începutul viitorului sezon.

Avocaţii vor recurs, Fiorentina, nu „Cred că este o sancţiune prea mare şi greşită. Îmi pare rău că am lăsat Fiorentina într-o situaţie dificilă şi cer scuze coechipierilor mei, clubului şi fanilor. Cer scuze pentru această naivitate", a spus Mutu.

„Briliantul" are, în acest moment, o dilemă. Regulamentul îi permite să conteste decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar există şi un mare pericol. TAS i-ar putea, într-adevăr, micşora pedeapsa, dar, mult mai probabil, ar fi să-l suspende pentru o perioadă şi mai mare. Avocaţii fotbalistului doresc să rişte şi să meargă la TAS, însă Fiorentina nu este de acord, de teamă să nu-şi piardă starul pentru mai multă vreme.

Adio naţională în 2010!

Campionatul Mondial din Africa de Sud este un avantaj pentru Mutu. De ce? Pentru că acest turneu va întârzia startul ediţiei 2010 - 2011 în Serie A. Noul sezon va demara la mijlocul lunii septembrie, iar românul va fi eligibil pentru meciuri oficiale de la data de 29 octombrie.

În aceste condiţii, Adi va rata doar cinci, şase etape din următoarea stagiune. Situaţia nu este la fel de fericită pentru Mutu în privinţa echipei naţionale. În 2010, el nu are nicio şansă să evolueze în calificările pentru Campionatul European din 2012. Prima partidă oficială pentru care Adi ar putea fi convocat de selecţioner este cea cu Bosnia, în deplasare, la data de 26 martie 2011.

Pentru a se asigura că fotbalistul de 31 de ani nu-şi va pierde forma şi motivaţia, avocaţii „Briliantului" au cerut o derogare pentru ca jucătorul să evolueze în meciurile amicale ale Fiorentinei pe durata suspendării.

Taxat la salariu?

Pentru Fiorentina, singura posibilitate de atenuare a pierderilor cauzate de suspendarea lui Adi Mutu este aceea de a-l sancţiona pe fotbalistul român cu un procent din salariu. „Briliantul" mai are contract cu echipa toscană până în 2012, fiind retribuit cu aproximativ 2,5 milioane de euro pe stagiune.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite